Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες αεράμυνας στο Κίεβο - Αναφορές για εκρήξεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ήχησαν σειρήνες αεράμυνας στο Κίεβο - Αναφορές για εκρήξεις

Πιθανότατα πρόκειται για εκρήξεις αναχαίτισης των ρωσικών επιθέσεων - Στους 20 οι τραυματίες από την έκρηξη σε διώροφη κατοικία κοντά στο Ντνίπρο

kievo-arthrou

Σειρήνες αεράμυνας ήχησαν τα ξημερώματα στο Κίεβο, όπου η στρατιωτική διοίκηση της ουκρανικής πρωτεύουσας ανέφερε σε ανάρτησή της στο Telegram πως αναχαίτισε ρωσικές επιθέσεις.

Επικαλούμενο μαρτυρίες από το Κίεβο, το πρακτορείο Reuters μεταδίδει πως ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις που πιθανολογείται ότι προκλήθηκαν από αναχαιτίσεις της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Τουλάχιστον 20 τραυματίες από την έκρηξη σε διώροφη κατοικία κοντά στο Ντνίπρο

Θυμίζεται ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την έκρηξη που ισοπέδωσε χθες Σάββατο μια διώροφη κατοικία κοντά στην πόλη Ντνίπρο της κεντρικής Ουκρανίας.

Μεταξύ των τραυματιών είναι πέντε παιδιά, εκ των οποίων τρία νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Σερχίι Λίσακ.

Εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σωστικά συνεργεία να διεξάγουν έρευνες στα ερείπια ενός κατεστραμμένου κτiρίου. Διασώστες απεγκλώβισαν τουλάχιστον τέσσερις ενοίκους που είχαν παγιδευτεί στα χαλάσματα.





Κλείσιμο


Δημοσιεύματα αποδίδουν την έκρηξη σε ρωσική πυραυλική επίθεση, αλλά η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τον ουκρανικό στρατό.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έγραψε σε ανάρτησή του στο Telegram ότι η έκρηξη σημειώθηκε μεταξύ δύο κατοικιών. «Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα», έγραψε. Θεωρώντας προφανώς δεδομένο ότι πρόκειται για ρωσική επίθεση, ο ουκρανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «για ακόμη μια φορά, η Ρωσία αποδεικνύει πως είναι κράτος-τρομοκράτης».

Ειδήσεις σήμερα

Δημοσκόπηση Marc για το ΘΕΜΑ: Επτά κόμματα στη Βουλή - Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

Τουρκία: Η νέα κυβέρνηση Ερντογάν - Ο Φιντάν στο ΥΠΕΞ και ο Γιασάρ Γκιουλέρ στο υπουργείο Άμυνας

Εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη: «Δεν είχα γάλα να το ταΐσω» υποστήριξε η 27χρονη μητέρα

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης