Ρωσία - Πούτιν: Να μην επιτρέψουμε στους «καλοθελητές» να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Ρωσία - Πούτιν: Να μην επιτρέψουμε στους «καλοθελητές» να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει προβλήματα για πολλά χρόνια, τόνισε το Κρεμλίνο

putin_vladimir
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν.

Κρεμλίνο: Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει προβλήματα για πολλά χρόνια

Στο μεταξύ, το Κρεμλίνο τόνισε πως αν η Ουκρανία προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ θα προκαλέσει προβλήματα για πολλά χρόνια, ένα θέμα που όπως είπε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιλαμβάνονται αν και οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν τελικά κουμάντο στη στρατιωτική συμμαχία.

Ο Ζελένσκι άσκησε πιέσεις χθες Πέμπτη για να γίνει η Ουκρανία μέλος της στρατιωτικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ και ζήτησε από τη συμμαχία να παράσχει εγγυήσεις ασφάλειας αν η ένταξη της χώρας του δεν είναι δυνατή προς το παρόν.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις φιλοδοξίες της Ουκρανίας να προσχωρήσει στη συμμαχία, ο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε: "Λυπούμαστε να πούμε πως αυτό δείχνει την έλλειψη προετοιμασίας, την απροθυμία και την ανικανότητα του καθεστώτος του Κιέβου να επιλύσει υπάρχοντα προβλήματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, βέβαια, είναι μια απο τις κύριες προκλήσεις και ένα από δυνητικά προβλήματα για πολλά, πολλά χρόνια", είπε ο Πεσκόφ. "Πολλές χώρες της ΕΕ, παραδόξως, το γνωρίζουν αυτό καλά. Όμως, δυστυχώς, η Ουάσινγκτον διατάζει και πληρώνει για τη μελωδία στο ΝΑΤΟ. Η ΕΕ είναι απλώς ένα πειθήνιο όργανο σε αυτήν την ορχήστρα".

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι το 2008 ότι η Ουκρανία και η Γεωργία θα γίνονταν μια μέρα μέλη του ΝΑΤΟ. Μέχρι τώρα, ωστόσο, κανένα πραγματικό βήμα ή χρονοδιάγραμμα δεν έχει δημοσιευθεί που θα φέρει πράγματι την Ουκρανία πιο κοντά στο ΝΑΤΟ.

"Η Ρωσική Ομοσπονδία... θα διασφαλίσει τα συμφέροντα και την ασφάλειά της", είπε ο Πεσκόφ. "Αυτό αποκλείει τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και την άμεση προσέγγισή του στα σύνορά μας".


Ειδήσεις σήμερα:

Μιχάλης Κωσταράκος: Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Έφυγε από τη ζωή η Νόνικα Γαληνέα

Θεόδωρος Πάγκαλος: Στη Ριτσώνα ο τελευταίος αποχαιρετισμός - Δείτε φωτογραφίες

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης