Γερμανία: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία μαθήτριας από πρόσφυγα

Γερμανία: Ξεκινά η δίκη για τη δολοφονία μαθήτριας από πρόσφυγα

Ο άνδρας από την Ερυθραία είχε επιτεθεί σε ένα ακόμη κορίτσι, τραυματίζοντάς το σοβαρά  - Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιτέθηκε στις κοπέλες γιατί νόμιζε ότι είχαν δει το μαχαίρι του

polizei
Τρεις φράχτες στο Αλμπ Ντονάου της Γερμανίας  σηματοδοτούν το σημείο όπου ένα 14χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του από επίθεση με μαχαίρι  και η 13χρονη φίλη της τραυματίστηκε σοβαρά, πριν από περίπου έξι μήνες.

Η δίκη του φερόμενου ως δράστη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας, ξεκινά σήμερα, Παρασκευή,  σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η ήσυχη κοινότητα δεν έχει ηρεμήσει μετά την αιματηρή επίθεση κατά των δύο μαθητριών. Πολλά πράγματα έχουν μείνει στη μέση, λέει ο Δήμαρχος Μάρκους Χόισλερ. Τι συνέβη όμως ακριβώς;

Οι δύο μαθήτριες πήγαιναν προς το λεωφορείο, όταν δέχθηκαν ένα σοβαρό χτύπημα με μαχαίρι. Ο ύποπτος δράστης είναι ένας 27χρονος από την Ερυθραία, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά το έγκλημα, που έγινε μπροστά από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων. Το άτυχο 14χρονο κορίτσι υπέκυψε λίγο αργότερα στα σοβαρά τραύματά του, στο νοσοκομείο.

Ο Δήμαρχος που ενημερώθηκε άμεσα από την αστυνομία, έτρεξε στο σημείο του δυστυχήματος. Εκείνη η ημέρα άφησε βαθιά σημάδια στο Ιλερκιρχμπέγκ. Υπάρχει ακόμη πολλή θλίψη, λέει ο δήμαρχος. «Όταν μιλάς με τους ανθρώπους γι' αυτό, συνήθως χαμηλώνουν το βλέμμα».

Ο τόπος του εγκλήματος βρίσκεται μεταξύ μιας παιδικής χαράς και του σχολείου. Μαθητές, γονείς και γενικά πολλοί άνθρωποι κινούνται εκεί καθημερινά. Σύμφωνα με την Εισαγγελία, ο ύποπτος δεν κυνηγούσε στην πραγματικότητα τα κορίτσια. Ήθελε να πάει σε μια περιφερειακή υπηρεσία στο Ουλμ για να αποσπάσει έγγραφα ταυτότητας με την απειλή του μαχαιριού. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιτέθηκε στα δύο κορίτσια γιατί νόμιζε ότι είχαν δει το μαχαίρι. «Βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή», λέει ο Χόισλερ.

Αυτή η πράξη βίας δεν είχε πάντως καμία επίπτωση στη βοήθεια για τους πρόσφυγες, λέει ο Δήμαρχος και επισημαίνει πως οι κάτοικοι αντιστάθηκαν σε μια πολιτική εργαλειοποίηση.

Πηγή: Deutsche Welle



Ειδήσεις σήμερα:

Drone με τεχνητή νοημοσύνη «σκότωσε» τον χειριστή του σε προσομοίωση επειδή το εμπόδιζε!

Για τη βία κατά των γυναικών και τον φεμινισμό τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα για τους υποψηφίους των ΓΕΛ


Ο Μπραντ Πιτ κατηγορεί την Αντζελίνα Τζολί ότι πούλησε το μερίδιό της από το Miraval για να τον «εκδικηθεί»

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης