Βρετανία - Υπόθεση φρίκης: Συλλήψεις για 13 ακρωτηριασμούς σε... ζωντανή μετάδοση

Βρετανία - Υπόθεση φρίκης: Συλλήψεις για 13 ακρωτηριασμούς σε... ζωντανή μετάδοση

Από τα θύματά τους αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα

londino-astynomia
Εννέα άνδρες που κατηγορούνται ότι ακρωτηρίαζαν άλλους και αναρτούσαν στο διαδίκτυο βίντεο από τον ευνουχισμό των θυμάτων τους οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας της υπόθεσης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο Μάριους Γκούσταφσον, 45 ετών, ο οποίος θεωρείται ο «εγκέφαλος» του δικτύου. Οι δράστες έκαναν «ακραίες σωματικές τροποποιήσεις» σε 13 άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος ο Γκούσταφσον. Αφαιρούσαν και εμπορεύονταν μέλη του σώματός τους και αναρτούσαν στο διαδίκτυο τα βίντεο από τις ακρότητές τους.

Ο Γκούσταφσον, που κατάγεται από τη Νορβηγία αλλά ζει στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε αθώος. Αρνείται ότι προκάλεσε σοβαρές σωματικές βλάβες σε τρεις άνδρες μεταξύ 2018-19.

Συνολικά έχουν συλληφθεί εννέα άτομα, στο Λονδίνο, τη Σκωτία και τη νότια Ουαλία. Από τα θύματά τους, που για νομικούς λόγους δεν κατονομάζονται, αφαιρούσαν κατά κύριο λόγο τα γεννητικά όργανα.

Ένας άλλος κατηγορούμενος, ο Τζέικομπ Κρίμι-Άπλεμπι, 22 ετών, δήλωσε ένοχος, παραδεχόμενος ότι κατέψυξε το πόδι του Γκούσταφσον, προκαλώντας τον ακρωτηριασμό του. Τον περασμένο μήνα, δύο άλλοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι αφαίρεσαν τα γεννητικά όργανα και τις θηλές του Γκούσταφσον. Ο κυριότερος συνεργάτης του, ο Πίτερ Γουέιτς, 66 ετών, δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με στόχο την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Η βρετανική αστυνομία θεωρεί ότι ο Γκούσταφσον ήταν ο επικεφαλής αυτής της ομάδας που βιντεοσκοπούσε τους ακρωτηριασμούς και αναρτούσε τα πλάνα σε έναν ιστότοπο. Οι συνδρομητές πλήρωναν για να τα βλέπουν.

Κλείσιμο
Η υπόθεση αναμένεται ότι θα εκδικαστεί τον Μάρτιο του 2024.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση

Αίγυπτος: Το πρόσωπο του βασιλιά Τουταγχαμών «αποκαλύπτεται» για πρώτη φορά μετά από 3.300 χρόνια

Ηλεία: Πέθανε η Νίκη, το σκυλί που βρέθηκε σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στη Ζαχάρω

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης