Ιταλία: Γερουσιαστής εκφώνησε ομιλία γραμμένη από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης

Ιταλία: Γερουσιαστής εκφώνησε ομιλία γραμμένη από αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης

Το κείμενο της ομιλίας δημιουργήθηκε με τον αλγόριθμο GTP-4 με βάση μια σειρά ενδείξεων και προτάσεων

texniti-noimosini
Η τεχνητή νοημοσύνη έχει εισχωρήσει βαθιά στις ζωές μας, αυτό είναι γεγονός. Είμαστε όμως ικανοί να ξεχωρίσουμε ένα κείμενο γραμμένο από έναν άνθρωπο από αυτό γραμμένο από έναν αλγόριθμο;

Με γνώμονα αυτό το ερώτημα, σήμερα, ο Γερουσιαστής του Κεντρώου Κόμματος «Δράση», Μάρκο Λομπάρντο, πραγματοποίησε ένα πείραμα – προβοκάτσια στην Ιταλική Γερουσία.

Αφού εκφώνησε μια ομιλία τεσσάρων λεπτών σχετικά με τη φορολόγηση των διασυνοριακών εργαζομένων μεταξύ Ιταλίας και Ελβετίας, ο ίδιος ολοκλήρωσε τονίζοντας πως η ομιλία ήταν προϊόν αλγόριθμου και είχε ως στόχο «να προκαλέσει την έναρξη μιας σοβαρής δημόσιας συζήτησης» εφόσον «η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης είναι εντυπωσιακή και μπορεί να φέρει μεγάλες ευκαιρίες».

Όπως μεταδίδουν το πρακτορείο LaPresse και η εφημερίδα Corriere della Sera, το κείμενο της ομιλίας δημιουργήθηκε με τον αλγόριθμο GTP-4 και με τη βοήθεια της ομάδας Engineering, η οποία υπέβαλε στον αλγόριθμο ένα έγγραφο με βάση μια σειρά ενδείξεων και προτάσεων.


Κλείσιμο
Ο Λομπάρντο έκανε έκκληση προς τους παρευρισκομένους για την «ανάλυση των ηθικών, οικονομικών και κοινωνικών δυναμικών» υπογράμμισε όμως «τη σημασία μιας ισορροπημένης και συνειδητής προσέγγισης της τεχνολογικής καινοτομίας που θα λαμβάνει υπόψη τόσο τις ευκαιρίες όσο και τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε η τεχνολογία να είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας και να μην αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία μας».

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 2023, Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις 25 Ιουνίου κρίνεται ποιος θα είναι πρωθυπουργός και όχι ποιος θα κάνει αντιπολίτευση

Αίγυπτος: Το πρόσωπο του βασιλιά Τουταγχαμών «αποκαλύπτεται» για πρώτη φορά μετά από 3.300 χρόνια

Ηλεία: Πέθανε η Νίκη, το σκυλί που βρέθηκε σκελετωμένο και αλυσοδεμένο στη Ζαχάρω

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης