Γερμανία: Επτά συλλήψεις υπόπτων για χρηματοδότηση του ISIS

Γερμανία: Επτά συλλήψεις υπόπτων για χρηματοδότηση του ISIS

Οι αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές σε έξι κρατίδια και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία  - Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστή

germania_astynomia
Οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν επτά υπόπτους ως υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο πλαίσιο έρευνας για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δήλωσαν σήμερα εισαγγελείς.

Ταυτόχρονα οι αρχές διεξήγαγαν 19 επιδρομές στα κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βρέμη, Αμβούργο, Έσση, Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και Ρηνανία-Παλατινάτο, καθώς και σε μία ιδιοκτησία στην Ολλανδία, προσθέτει στή δήλωση που εξέδωσε το γραφείο της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι ύποπτα ότι ανήκουν σε ένα διεθνές δίκτυο που ζητάει οικονομικές δωρεές για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέσω πλατφορμών, που περιλαμβάνουν την Telegram, και στη συνέχεια μεταφέρουν τις δωρεές αυτές στην οργάνωση ή στους ενδιαμέσους της.

Τουλάχιστον 65.000 ευρώ έχουν μεταφερθεί μ' αυτό τον τρόπο, είπαν οι εισαγγελείς, προσθέτοντας ότι τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να υποστηριχθούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους που είναι φυλακισμένα στη Συρία, σε μερικές περιπτώσεις επιτρέποντάς τους να δραπετεύσουν από φυλακές.

Οι επτά ύποπτοι θα εμφανισθούν σήμερα και αύριο, Πέμπτη, ενώπιον δικαστή, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα παραμείνουν προσωρινά κρατούμενοι.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο πιο βροχερός Μάιος, συνεχίζεται η αστάθεια μέχρι και του Αγίου Πνεύματος

Επαγγελματίες οι χάκερ της κυβερνοεπίθεσης στην τράπεζα θεμάτων - Δεν κινδυνεύουν οι πανελλαδικές

Τσίπρας: Οι σκέψεις για παραίτηση μετά τη βαριά ήττα και οι «ανώριμοι» πολίτες
----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης