Ελ Σαλβαδόρ: Συνελήφθησαν οι τρεις δράστες δολοφονίας αστυνομικού στις 16 Μαΐου

Ελ Σαλβαδόρ: Συνελήφθησαν οι τρεις δράστες δολοφονίας αστυνομικού στις 16 Μαΐου

Ο εισαγγελέας του Ελ Σαλβαδόρ διευκρίνισε πως θα ζητήσει την επιβολή ποινών 30 ως 50 χρόνων κάθειρξης για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις»

salvador_police
Τρεις άνδρες που φέρονται να ανήκουν σε συμμορία και κατηγορούνται πως συμμετείχαν στη δολοφονία αστυνομικού τη 16η Μαΐου στο Ελ Σαλβαδόρ συνελήφθησαν, μετά την πολιορκία της πόλης όπου εκτυλίχθηκε το επεισόδιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κράτους της κεντρικής Αμερικής, ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

«Υποσχεθήκαμε ότι θα πλήρωναν ακριβά τον φόνο του ήρωά μας [σ.σ. του αστυνομικού]. Καταστρέψαμε την κλίκα τους [σ.σ. τον πυρήνα τους], συλλάβαμε τους συντρόφους τους, συλλάβαμε τον αρχηγό τους και σήμερα, συλλάβαμε τους τρεις δολοφόνους», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter.



Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες, ο Σαλβαδόρ Ενρίκε Πορτίγιο Λανδαβέρδε, 27 ετών, που φέρεται να ανήκει στη Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), συνελήφθη στη Γουατεμάλα, διευκρίνισε η αστυνομία.

Ο σαλβαδοριανός εισαγγελέας Ροδόλφο Ντελγάδο δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι μπόρεσε να «αποδειχθεί» πως ο Σαλβαδόρ Ενρίκε Πορτίγιο Λανδαβέρδε «ήταν αυτός που πυροβόλησε» και σκότωσε τον αστυνομικό.

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως θα ζητήσει την επιβολή ποινών 30 ως 50 χρόνων κάθειρξης για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις».

Κλείσιμο
Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Μαξιμίνο Βάσκες, ο κ. Μπουκέλε διέταξε να τεθεί υπό πολιορκία 5.000 στρατιωτικών και 500 αστυνομικών η πόλη Νουέβα Κονσεψιόν, με περίπου 30.000 κατοίκους, κάπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ.

Οι σαλβαδοριανές αρχές διεξάγουν «πόλεμο» εναντίον των συμμοριών στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε έπειτα από κύμα 87 φόνων από την 25η ως την 27η Μαρτίου 2022 που αποδόθηκε στις μάρας.

Έκτοτε, 68.720 φερόμενοι ως συμμορίτες συνελήφθησαν, εκ των οποίων περίπου 5.000 αφέθηκαν ελεύθεροι διότι δεν είχαν καμία σχέση με το οργανωμένο έγκλημα, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Τον «πόλεμο» εναντίον των συμμοριών που κήρυξε ο νεαρός αρχηγός του κράτους υποστηρίζουν οι εννιά Σαλβαδοριανοί στους δέκα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, παρά το ότι οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ρωμαιοκαθολική εκκλησία επικρίνουν τις μεθόδους του προέδρου Μπουκέλε.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε γκολ από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

15 + 2 εκλογικά αποτελέσματα: Γιατί νίκησε η ΝΔ στις εργατικές συνοικίες της Αττικής (πίνακες)

Έκανε photobombing σε φωτογραφία της, έγιναν ζευγάρι και παντρεύονται στην Ελλάδα μετά από 10 χρόνια!

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: 
Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: 
Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης