Αλεξάντερ Λουκασένκο: Μυστήριο με την υγεία του, έχει «εξαφανιστεί» από τις 8 Μαΐου

Αλεξάντερ Λουκασένκο: Μυστήριο με την υγεία του, έχει «εξαφανιστεί» από τις 8 Μαΐου

Μία εβδομάδα έχει να εμφανιστεί δημόσια ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας - Φαινόταν κουρασμένος στη Μόσχα

Lukashenko
Οργιάζουν οι φήμες για την κατάσταση της υγείας του ηγέτη της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε στο Twitter η βασική του αντίπαλος, που βρίσκεται στην εξορία, Σβετνάλα Τιχανόφσκαγια.

Ο Λουκασένκο δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τις 8 Μαΐου, δεν παρέστη ούτε σε χθεσινή τελετή στην πρωτεύουσα της χώρας πυροδοτώντας εικασίες ότι ο εδώ και σχεδον 30 χρόνια ηγέτης είναι σοβαρά άρρωστος.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian, ο πρωθυπουργός της χώρας Ρομάν Γκολόβτσενκο διάβασε μήνυμα του Λουκασένκο κατά τη διάρκεια ετήσιας τελετής, στην οποία οι νέοι ορκίζονται πίστη στη σημαία του πρώην σοβιετικού κράτους, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «BelTA».

Πολλοί Ρώσοι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι ο Λουκασένκο έδινε την εντύπωση ότι ήταν κουρασμένος όταν μετέβη στη Μόσχα στις 8 Μαΐου για τις ετήσιες εκδηλώσεις για την ήττα επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945. Επιπλέον, δεν συμμετείχε στο γεύμα που παράθεσε ο Πούτιν και δεν μίλησε σε Λευκορώσους βετεράνους στις 8 Μαΐου στο Μινσκ, σπάζοντας την παράδοση.

Σύμφωνα με το αντιπολιτευόμενο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Euroradio», ο Λουκασένκο μεταφέρθηκε σε κλινική του Μινσκ το Σάββατο. Ρωσική διαδικτυακή δημοσίευση, το Podyom, επικαλέστηκε έναν ανώτερο βουλευτή της Κάτω Βουλής (Δούμας), Κονσταντίν Ζατούλιν, να λέει ότι «ο Λουκασένκο «απλώς αρρώστησε… και μάλλον χρειάζεται ανάπαυση».

Η ρωσική εφημερίδα «Kommersant» δημοσίευσε επίσης μια είδηση για την υγεία του Λουκασένκο, επικαλούμενη τον Ζατούλιν και τα ΜΜΕ της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του 68χρονου Λευκορώσου προέδρου, ο οποίος ηγείται της χώρας από το 1994, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ζήτησε σήμερα Δευτέρα από τους δημοσιογράφους να «εμπιστεύονται μόνο τις επίσημες πληροφορίες». «Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πληροφορία από το Μινσκ» για το θέμα αυτό, δήλωσε.

Ο Λουκασένσκο, φερέφωνο του Πούτιν, κυβερνά τη χώρα του με σιδηρά πυγμή. Ύστερα από μαζικές διαδηλώσεις λόγω της επανεκλογής του που θεωρήθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας το 2020, το καθεστώς του εξαπέλυσε πρωτόγνωρη καταστολή που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, ενώ στις σχέσεις του με την Ευρώπη δημιουργήθηκε ένταση, βρήκε συμπαράσταση στον φίλο του, ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν, υποστηρίζοντας την επίθεση κατά της Ουκρανίας από την έναρξή της τον Φεβρουάριο του 2022.



Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές στην Τουρκία: Και επίσημα σε δεύτερο γύρο ο Ερντογάν με τον Κιλιτσντάρογλου

Θεσσαλονίκη: Η «high tech» συμμορία με το «πιο έξυπνο όπλο» διάρρηξης - Η δικογραφία

Σάνα Μάριν: Πώς το κορίτσι από τη Φινλανδία τα έχασε όλα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης