Τουρκία: Σάλος με τον Κιλισντάρογλου - «Με τα παπούτσια σε χαλί προσευχής», λέει η πλευρά Ερντογάν

Τουρκία: Σάλος με τον Κιλισντάρογλου - «Με τα παπούτσια σε χαλί προσευχής», λέει η πλευρά Ερντογάν

Ανέβηκαν οι τόνοι με αφορμή φωτογραφία του Κιλισντάρογλου που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο - Απολογήθηκε ο υποψήφιος στις επικείμενες προεδρικές εκλογές

kemal_turkey
Στην τελική ευθεία έχουν μπει, πλέον, στην Τουρκία για τις προεδρικές εκλογές της 14ης Μαΐου και η ένταση μεταξύ των «μονομάχων» Ερντογάν και Κιλισντάρογλου βρίσκεται στα ύψη. Τόσο ο νυν όσο και ο υποψήφιος για νέος πρόεδρος στη γειτονική χώρα προσπαθούν να «κερδίσουν» ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι ψηφοφόρων στο δρόμο προς τις κάλπες.

Σε αυτή του την προσπάθεια, ο Κεμάλ Κιλισντάρογλου, που διατηρεί προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιπάλων του τις τελευταίες ώρες, καθώς σε φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media, διακρίνεται να πατάει με τα παπούτσια του πάνω σε χαλί προσευχής, κάτι που θεωρείται ασέβεια στον μουσουλμανικό κόσμο.



Όπως είναι φυσικό, η πλευρά του Ερντογάν έσπευσε να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο δεδομένο, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ, να μιλά για «μεγάλη ασέβεια προς τα θρησκευτικά μας σύμβολα». «Η προσευχή είναι η ανάβαση του πιστού. Είναι μεγάλη ασέβεια προς τα θρησκευτικά μας σύμβολα να πατάμε στο χαλί προσευχής με παπούτσια. Αυτό που έκανε ο Κεμάλ δεν μας εξέπληξε», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός στην Ηurriyet.

Για τη φωτογραφία αυτή, τοποθετήθηκε και το κόμμα του Κιλισντάρογλου (CHP), αναφέροντας πως το χαλί προσευχής στο έδαφος δεν μπορούσε να γίνει αντιληπτό από τον υποψήφιο πρόεδρο, λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε απο τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα για τη λήψη της συγκεκριμένης φωτογραφίας, ενώ και ο ίδιος ο Κιλισντάρογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, έσπευσε να απολογηθεί, τονίζοντας: «Λυπάμαι, λυπάμαι που δεν είδα το χαλί προσευχής. Δεν θα ήθελα ποτέ να πληγώσω κανέναν στον κόσμο, ειδικά το έθνος μου. Από εδώ και πέρα, αφήνω αυτούς που κακοποιούν και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν στη συνείδηση του έθνους μας».

Κλείσιμο



Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας - Τρεις οι τραυματίες

Μήνυμα της WSJ στην Μόσχα: Αφήστε ελεύθερο τον ανταποκριτή μας, Ίβαν Γκερσκόβιτς

Έλενα Γκρέκου: «Για να αποδείξω πως έχω φωνή, έφαγα πολλά χρόνια στη δουλειά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης