Ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κίνας τη 14η Απριλίου

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κίνας τη 14η Απριλίου

Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναθερμανθούν και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Μπραζίλια και το Πεκίνο μετά την επιστροφή του Λούλα στην εξουσία και να επιδιωχθούν νέες κινεζικές επενδύσεις

lula
Ο Bραζιλιάνος πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα θα συναντηθεί με τον Kινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή 14η Απριλίου στο Πεκίνο, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του πρώτου χθες Παρασκευή, καθώς χρειάστηκε να επαναπρογραμματιστεί το ταξίδι του αρχηγού του κράτους την περασμένη εβδομάδα, αφού ο Λούλα διαγνώστηκε πως είχε παρουσιάσει ήπια πνευμονία.

Ο 77χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας θα αναχωρήσει για την Κίνα την 11η Απριλίου. Αναμένεται να τηρήσει το αρχικό του πρόγραμμα, που θα συμπεριλάμβανε την υπογραφή κάπου 20 διμερών συμφωνιών με τον πρόεδρο της δεύτερης οικονομίας του πλανήτη. Η Κίνα είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας.

Σκοπός του ταξιδιού είναι να αναθερμανθούν και να αναβαθμιστούν οι σχέσεις ανάμεσα στην Μπραζίλια και το Πεκίνο μετά την επιστροφή του Λούλα στην εξουσία και να επιδιωχθούν νέες κινεζικές επενδύσεις στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.

Η επίσκεψη θα γίνει δύο μήνες έπειτα από τη συνάντηση του Λούλα με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, καθώς η κυβέρνησή του λέει πως θα ασκήσει πραγματιστική εξωτερική πολιτική και θα επιδιώξει ισορροπημένες σχέσεις με τους δυο σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους της Βραζιλίας, παρά τις εντάσεις ανάμεσά τους.

Η βραζιλιάνικη προεδρία διευκρίνισε πως ο Λούλα θα επισκεφθεί τη 13η Απριλίου τη Σαγκάη, όπου η Τζίλμα Χουσέφ θα ονομαστεί πρόεδρος της Νέας Τράπεζας Ανάπτυξης.

Κατόπιν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του, ο Bραζιλιάνος πρόεδρος θα έχει συνομιλίες με τον Kινέζο ομόλογό του Σι, με τον πρωθυπουργό του Λι Τσιανγκ, ενώ έχει επίσης προσκληθεί σε εκδήλωση στην έδρα του κοινοβουλίου, ανέφεραν οι υπηρεσίες του.



Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα Σμύρνη: Εξιχνιάστηκε η διάρρηξη σε τράπεζα - Τρεις Κολομβιανοί «ξάφρισαν» τις θυρίδες

Χαλκιδική - Ο «Έλληνας Ντέιβιντ Κόπερφιλντ»: Ποιος είναι ο... ξανθός μάγος που συνελήφθη για τον βιασμό 16χρονης

Γιώργος Καπουτζίδης: Ο Χριστός δεν μίλησε για την ομοφυλοφιλία, στενοχωριέμαι για τη χώρα μου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης