Ντόναλντ Τραμπ: Ο εξ απορρήτων δικηγόρος του τον «πρόδωσε» στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

Ντόναλντ Τραμπ: Ο εξ απορρήτων δικηγόρος του τον «πρόδωσε» στην υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς

«Ένιωσα ότι ήταν καθήκον μου να καλύψω τις βρώμικες πράξεις του», είπε ο άλλοτε έμπιστος δικηγόρος του

trump_cohen_arthro
Ήταν ο άνθρωπος που πλήρωσε την πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να αποκρύψει τη σύντομη ερωτική της περιπέτεια με τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον Μάικλ Κοέν, πρώην δικηγόρο εξ απορρήτων του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», δήλωσε μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε από δικαστήριο Μανχάταν σε βάρος του πρώην πελάτη του.

Ο Μάικλ Κόεν, γιος ενός επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, ήταν το 2003 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης και φανατικός θαυμαστής του Τραμπ, προτού εργαστεί γι’ αυτόν. Το 2016, ως δικηγόρος εξ απορρήτων του Τραμπ, είναι αυτός που θα δώσει στην Στόρμι Ντάνιελς το ποσό των 130.000 δολαρίων για να εξαγοράσει τη σιωπή της, ενώ ήδη έχει καταθέσει πως τα χρήματα του επιστράφηκαν.

Ορκιζόταν ότι θα έτρωγε και σφαίρα για τον Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην έμπιστος συνεργάτης του Τραμπ έκανε στροφή 180 μοιρών και καταφέρθηκε ενός ανθρώπου για τον οποίο κάποτε ορκιζόταν κάποτε ότι θα έτρωγε και σφαίρα.

Όταν βρέθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή για να ζητήσει επιείκεια, ο Κοέν απέδωσε σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του στην επιρροή ενός ανθρώπου: του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ξανά και ξανά», είπε ο Κοέν στον δικαστή κατά την καταδίκη του στα τέλη του 2018, «ένιωσα ότι ήταν καθήκον μου να καλύψω τις βρώμικες πράξεις του».

Έκτοτε, ο Κοέν έχει βάλει στόχο να αποκαλύψει αυτές τις πράξεις. Το 2019 κατέθεσε για περίπου επτά ώρες σε ακρόαση στο Κογκρέσο, περιγράφοντας τον Τραμπ ως «ψεύτη» και «απατεώνα» που έκανε ρατσιστικά σχόλια.

Κλείσιμο
michael_cohen2


Ο Κοέν συναντήθηκε επίσης με τους ανακριτές του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ. Μιούλερ και τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη. Έδωσε «τροφή» για την έρευνα του Γενικού Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης σχετικά με τις επιχειρηματικές πρακτικές του Τραμπ, θέτοντας τις βάσεις για μια αγωγή εναντίον του τέως προέδρου με την κατηγορία ότι αύξησε την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφού ο Κοέν εξέτισε ποινή φυλάκισης 13 μηνών, στη συνέχεια τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό για περισσότερο από ένα χρόνο.

michael_cohen1


Θα βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στον Τραμπ

Δέχθηκε πυρά από συμμάχους του Τραμπ και τώρα είναι έτοιμος να αδράξει την κατάλληλη ευκαιρία: να βρεθεί στο δικαστήριο απέναντι στον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αποφάσισε μάλιστα να γράψει και βιβλίο στα οποία προχωρά σε αποκαλύψεις για τον Τραμπ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Κοέν στο βιβλίο-βόμβα, υπό τον τίτλο: «Disloyal: Α memoir», ο Τραμπ αναφερόταν επανειλημμένα σε μαύρους ηγέτες κρατών με προσβλητικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, και θαύμαζε τον Πούτιν για τον τρόπο που κυβερνά τη Ρωσία σαν να πρόκειται για την δική του προσωπική επιχείρηση. Επίσης έτρεφε ένα βαθύ μίσος για τον Μπάρακ Ομπάμα, που έφτανε στα όρια της εμμονής.

Ο Μάικλ Κοέν είναι ο βασικός μάρτυρας στην έρευνα του εισαγγελέα του Μανχάταν σχετικά με τον χρηματισμό της πρώην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς.

Από την πλευρά του, ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με την Ντάνιελς και κατηγόρησε τον Δημοκρατικό εισαγγελέα, Άλβιν Μπραγκ, ότι διεξάγει ένα πολιτικό «κυνήγι μαγισσών» σε βάρος του.


Ειδήσεις σήμερα:

Όλη η απολογία του επιθεωρητή Νικολάου - «Δεν ξέρω πού έδιωξα την αμαξοστοιχία 62» μου είπε ο Σαμαράς

Ποιοι νέοι είναι δικαιούχοι για χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια – Αναλυτικά παραδείγματα

Πώς η αισθησιακή σύζυγος του Ρώσου «σφαγέα» της Μαριούπολης πιάστηκε στη «φάκα» Ουκρανών χάκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης