«Είσαι ο ήρωάς μου» - 13χρονη Ρωσίδα γράφει στον πατέρα της που καταδικάστηκε για «δυσφήμηση του στρατού»

«Είσαι ο ήρωάς μου» - 13χρονη Ρωσίδα γράφει στον πατέρα της που καταδικάστηκε για «δυσφήμηση του στρατού»

«Σ’ αγαπώ πολύ, δεν είσαι ένοχος για τίποτα» ανέφερε η έφηβη η οποία έχει οδηγηθεί σε στέγη ανηλίκων

rosos2
«Μπαμπά, είσαι ο ήρωάς μου»: μια 13χρονη Ρωσίδα μαθήτρια έγραψε μια επιστολή υποστήριξης προς τον πατέρα της, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση και διέφυγε από τη χώρα αφού επέκρινε την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η περίπτωση του Αλεξέι Μοσκαλιόφ, 54 ετών, ο οποίος χωρίστηκε από την κόρη του, τη Μαρία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία και έχει εξελιχθεί σε σύμβολο της καταστολής όσων διαφωνούν με τον πόλεμο. Η υπόθεση πήρε απρόσμενη τροπή την Τρίτη, όταν δικαστήριο της πόλης Εφρέμοφ, που απέχει 300 χιλιόμετρα νοτίως της Μόσχας, καταδίκασε τον Μοσκαλιόφ σε φυλάκιση δύο ετών για «δυσφήμηση» του στρατού. Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι ο 54χρονος είχε εξαφανιστεί, αν και είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Στην επιστολή που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τον δικηγόρο της οικογένειας –η αυθεντικότητά της επιβεβαιώθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο– η Μαρία Μοσκαλιόβα εκφράζει τη στήριξή της στον πατέρα της. «Σ’ αγαπώ πολύ, δεν είσαι ένοχος για τίποτα, θα είμαι πάντα δίπλα σου» γράφει η έφηβη, η οποία έχει οδηγηθεί σε στέγη ανηλίκων και της έχει απαγορευτεί κάθε τηλεφωνική επαφή με τον πατέρα της. «Είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά και θα βρεθούμε ξανά μαζί (..) Ξέρω πως δεν θα υποταχθείς, είσαι δυνατός, είμαστε δυνατοί (…) Θα προσεύχομαι για σένα και για εμάς», πρόσθεσε.

Ο δικηγόρος της οικογένειας δεν κατάφερε να συναντηθεί με τη Μαρία και δεν είναι γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η Μαρία Μοσκαλιόβα ζωγράφισε στην τάξη της ένα σκίτσο στο οποίο πύραυλοι κατευθύνονταν σε μια γυναίκα και ένα παιδί, με μια ουκρανική σημαία. Η διευθύντρια του σχολείου κάλεσε αμέσως την αστυνομία.


Κλείσιμο

Νωρίτερα σήμερα, το Κρεμλίνο ανέφερε ότι παρακολουθεί την υπόθεση και κατηγόρησε τον πατέρα, που μεγαλώνει μόνος του την κόρη του, ότι «εκπληρώνει τα γονεϊκά καθήκοντά του με οικτρό τρόπο».

Ο δικηγόρος επέκρινε την αδράνεια των Ρωσίδων ειδικών αντιπροσώπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα του παιδιού, Τατιάνα Μοσκαλκόβα και Μαρία Λβόβα-Μπέλοβα αντίστοιχα. Σε βάρος της τελευταίας έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την εκτόπιση παιδιών από την Ουκρανία. «Στη Λβόβα-Μπελόβα ανατέθηκε από τις αρχές να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση. Όμως δεν μίλησε ούτε με την κόρη ούτε με τον πατέρα. Κρίνεται η μοίρα ενός παιδιού, όμως αυτό δεν τους ενδιαφέρει», τόνισε.

Την επόμενη εβδομάδα δικαστήριο θα κρίνει εάν ο Μοσκαλιόφ θα στερηθεί τα γονεϊκά δικαιώματά του. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κόρη του θα μεταφερθεί σε ορφανοτροφείο.

Ένα διαδικτυακό αίτημα που ζητά την επιστροφή της έφηβης στον πατέρα της έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα περισσότερες από 140.000 υπογραφές.


Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις συνεργούς στην Αθήνα είχαν οι τρομοκράτες - Είχαν επαφές και με ποινικούς

Ηράκλειο: Ο λυράρης του «Σασμού» ξεσπά κατά του 66χρονου - «Σκουπίδι, απόβρασμα»

Κερατσίνι: «Ακούγαμε συχνά καβγάδες» λένε οι γείτονες της 45χρονης που βίασε και μαχαίρωσε ο σύντροφός της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης