Επίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης τρανς - Δείτε βίντεο

Επίθεση σε σχολείο στο Νάσβιλ: Η στιγμή της εξουδετέρωσης της ένοπλης τρανς - Δείτε βίντεο

Η Όντρεϊ Χέιλ σκότωσε έξι άτομα σε χριστιανικό δημοτικό σχολείο, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά

nashville
28χρονη τρανς σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε σχολείο στο Νάσβιλ
Ένα νέο περιστατικό ένοπλης επίθεσης συγκλονίζει τις ΗΠΑ, με μία 28χρονη να ανοίγει πυρ σε ιδιωτικό Δημοτικό σχολείο του Νάσβιλ της πολιτείας Τενεσί.

Το πρόσωπο που διέπραξε το νέο λουτρό αίματος σκοτώθηκε από αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο. Η αστυνομία έκανε λόγο για γυναίκα, διεμφυλική, 28 ετών, ονόματι Όντρεϊ Χέιλ η οποία είχε καθαρό ποινικό μητρώο.

Δείτε το νέο βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση των αστυνομικών

Covenant School Active Shooter Case--MNPD Body Camera Footage


Μπήκε χθες το πρωί στο μικρό ιδιωτικό χριστιανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της πρωτεύουσας του Τενεσί «The Covenant School», οπλισμένη με δύο τουφέκια εφόδου και πιστόλι, πυροβολώντας γυάλινη πόρτα. Κατευθύνθηκε στον πρώτο όροφο του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο οποίο είχε φοιτήσει, πυροβόλησε και σκότωσε τρία παιδιά, δυο κορίτσια κι ένα αγόρι, ηλικιών μεταξύ 8 και 9 ετών, και τρεις ενήλικες, ηλικιών μεταξύ 60 και 61 ετών.

Το όνομα του ενός από τα ενήλικα θύματα, της Κάθριν Κουνς, αντιστοιχεί σε αυτό της διευθύντριας του σχολείου, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Κλείσιμο
Αστυνομικοί που έσπευσαν άμεσα επιτόπου εξουδετέρωσαν την ένοπλη. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε ένα τέταρτο της ώρας από τη στιγμή που έγινε η πρώτη κλήση στην αστυνομία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Ντον Άαρον.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μια από τις εκπαιδευτικούς μπόρεσε να τηλεφωνήσει στην κόρη της. «Μου είπε πως είχαν κρυφτεί μέσα σε ντουλάπα και ακούγονταν πυροβολισμοί παντού», αφηγήθηκε η Έιβερι Μίρικ στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WSMV4, ο οποίος ανήκει στο εθνικό δίκτυο του NBC.

Παρότι δήλωσε ανακουφισμένη που η μητέρα της επέζησε, η κυρία Μίρικ πρόσθεσε πως «πονάει για τους άλλους» που δεν δέχθηκαν κανένα τηλεφώνημα, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Το κίνητρο παραμένει άγνωστο, πάντως η Όντρεϊ Χέιλ μπορεί να έτρεφε «μνησικακία» για το σχολείο όπου φοίτησε, εκτίμησε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάσβιλ, ο Τζον Ντρέικ. Βρέθηκε «μανιφέστο» κατά την έρευνα στο σπίτι της, που αναφερόταν και σε άλλους δυνητικούς στόχους, διευκρίνισε.

Το κείμενο, λεπτομερές σχέδιο που έδειχνε «τις εισόδους» στο σχολείο και άλλα «γραπτά» βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητό της. Το σύνολο των τεκμηρίων που συγκεντρώθηκαν υποδεικνύει πως επρόκειτο για έγκλημα εκ προμελέτης, πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έκρυψε την αναστάτωσή του για το «άρρωστο» έγκλημα και διέταξε να κυματίζει μεσίστια η σημαία των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο και σε όλα τα ομοσπονδιακά κτίρια ως τη δύση του ηλίου την 31η Μαρτίου, σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα.

Δείτε βίντεο: 28χρονη τρανς σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε σχολείο στο Νάσβιλ
28χρονη τρανς σκότωσε τρία παιδιά και τρεις ενήλικες σε σχολείο στο Νάσβιλ


Ειδήσεις σήμερα:

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου που σχεδίαζε επιθέσεις στην Ελλάδα

Εκλογές 2023 - Μητσοτάκης στο TikTok: Ζητώ ισχυρή εντολή για να σαρώσουμε τις παθογένειες του κράτους

Εύοσμος: Δύο φορές έδειραν την 14χρονη οι συμμαθήτριές της - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης