ΗΠΑ: Social media για τους ανήλικους μόνο με γονική συναίνεση, λένε οι Αρχές στη Γιούτα

ΗΠΑ: Social media για τους ανήλικους μόνο με γονική συναίνεση, λένε οι Αρχές στη Γιούτα

«Δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να αφήσουμε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίσουν να βλάπτουν την ψυχική υγεία των νέων μας» τόνισε ο κυβερνήτης της ορεινής πολιτείας των ΗΠΑ

paidia-social-media
Ρητά και κατηγορηματικά, οι πολιτειακές αρχές της Γιούτα απαγορεύουν σε ανηλίκους να χρησιμοποιούν τα social media αν δεν έχουν την συναίνεση των γονέων τους.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», ο κυβερνήτης της ορεινής πολιτείας των ΗΠΑ, Σπένσερ Κοξ, υπέγραψε νόμο που θέτει περιορισμούς στο TikTok, το Instagram, το Facebook και άλλες πλατφόρμες όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 18 ετών.

Επιπλέον, υπέγραψε ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν «εθισμό» σε ανήλικους.

Το ελεγχόμενο από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθετικό σώμα της Γιούτα ενέκρινε και τα δύο νομοσχέδια στις αρχές του μήνα, παρά την αντίθεση που έχουν εκφράσει ομάδες περί πολιτικών ελευθεριών.

«Δεν είμαστε πλέον διατεθειμένοι να αφήσουμε τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να συνεχίσουν να βλάπτουν την ψυχική υγεία των νέων μας», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός Σπένσερ Κοξ, σε μήνυμά του στο Twitter.

Ο αντίκτυπος των social media στα παιδιά έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο στις ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Οι πλατφόρμες θα πρέπει να αποκλείουν την πρόσβαση σε χρήστες κάτω των 18 ετών σε συγκεκριμένες ώρες: από τις 22.30μ.μ έως τις 6.30 π.μ., εκτός εάν οι γονείς τροποποιήσουν τις ρυθμίσεις.

Ο νέος νόμος που απαγορεύει την πρόσβαση των ανηλίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς τη γονική συγκατάθεση, θα επιτρέπει επίσης στους κηδεμόνες να έχουν πρόσβαση σε όλες τις αναρτήσεις των παιδιών τους.

Επιπλέον, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, οι δύο νόμοι απαγορεύουν στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να διαφημίζονται σε ανηλίκους ή να συλλέγουν πληροφορίες για αυτούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Χαλκιδική: «Είμαι στο εξωτερικό μαζί με το παιδί μου» - Επικοινώνησε με την ΕΛ.ΑΣ. η 26χρονη

Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Εκβιαστών ανέλαβε την υπόθεση του εμπρησμού στο εστιατόριο Cavaliere

Deutsche Bank: Απότομη «βουτιά» για τη μετοχή – Εκτοξεύονται τα CDS, αναταραχή στις αγορές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης