Σύλληψη του Πούτιν σημαίνει κήρυξη πολέμου, προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ

Σύλληψη του Πούτιν σημαίνει κήρυξη πολέμου, προειδοποιεί ο Μεντβέντεφ

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έχει ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό»

medvedev
Οποιαδήποτε απόπειρα να συλληφθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν από ξένη χώρα μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του την περασμένη εβδομάδα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) θα ισοδυναμούσε με «κήρυξη πολέμου» εναντίον της Μόσχας, προειδοποίησε σήμερα ο σύμμαχός του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ας το φανταστούμε (...) Ο αρχηγός κράτους μιας πυρηνικής δύναμης μεταβαίνει ας πούμε για παράδειγμα στη Γερμανία και συλλαμβάνεται. Τι είναι αυτό; Μια κήρυξη πολέμου εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και σήμερα δεύτερος στην ιεραρχία του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αν αυτό συμβεί, τότε «όλες οι δυνατότητές μας, πυραυλικές και άλλες, θα πέσουν πάνω στην Μπούντεσταγκ, το γραφείο του καγκελαρίου και ούτω καθεξής», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, ο οποίος συνηθίζει τις ηχηρές δηλώσεις.

Η παραστατική αυτή προειδοποίηση έγινε αφού το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στη Χάγη, εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πούτιν για το έγκλημα πολέμου της «απέλασης» παιδιών από την Ουκρανία στο πλαίσιο της επίθεσης της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας.

Χθες, Τετάρτη, το ΔΠΔ κατήγγειλε τις «απειλές» εναντίον του που προέρχονται από τη Μόσχα, αφού η ρωσική δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως αρχίζει ποινική έρευνα σε βάρος δικαστών του και του εισαγγελέα του, του Καρίμ Καν. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλικό πλήγμα, καλώντας τους δικαστές του «να κοιτάζουν προσεκτικά τον ουρανό».

Η Ρωσία, η οποία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του ΔΠΔ, χαρακτήρισε «άκυρο και μηδέποτε γενόμενο» το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πούτιν.

«Οι σχέσεις Ρωσίας-Δύσης θα είναι κακές για πολύ καιρό»

Η Δύση απεχθάνεται την ανεξαρτησία της Ρωσίας και της Κίνας και οι επόμενες δεκαετίες δεν θα είναι ήσυχες, καθώς θα προσπαθήσει να επιτύχει την κατάτμηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε μικρότερα και πιο αδύναμα κράτη, δήλωσε επίσης σήμερα ο Μεντβέντεφ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, υποστήριξε πως η Ουκρανία είναι μέρος της «Μεγάλης Ρωσίας» και πρόσθεσε πως δεν βλέπει καμιά προοπτική αναθέρμανσης των σχέσεων της Μόσχας με δυτικές κυβερνήσεις στο εγγύς μέλλον.

Κλείσιμο
«Πιστεύω πως κάποια στιγμή η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί και οι επικοινωνίες θα αποκατασταθούν, όμως ειλικρινά πιστεύω πως μέχρι τότε μεγάλος μέρος αυτών των ανθρώπων (σ.σ. των σημερινών δυτικών ηγετών) θα έχουν πάρει σύνταξη και κάποιοι θα έχουν πεθάνει», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

Ηλιούπολη: Η ύποπτη συμπεριφορά του καθηγητή τάε κβον ντο και η γκαρσονιέρα «παγίδα» των κοριτσιών


Ρόμπερτ Μενέντεζ: Η Τουρκία δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16 - Δείτε βίντεο


Ανδρέας Μικρούτσικος: «Την Όλγα τη ρώτησε αν ήθελε να μάθει ολόκληρος ο ντουνιάς αυτή τη σχέση;»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης