Στενός συνεργάτης του Πούτιν σκοτώθηκε στην Ουκρανία, λέει το Κίεβο

Στενός συνεργάτης του Πούτιν σκοτώθηκε στην Ουκρανία, λέει το Κίεβο

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μοσκαλένκο αυτομόλησε στις ρωσικές κατοχικές αρχές τον Μάιο του 2022

donetsk_war_art
Ο Σέρχιι Μοσκαλένκο, επικεφαλής περιφερειακού κέντρου κράτησης στην περιοχή της Χερσώνας, ο οποίος συνεργαζόταν με τις ρωσικές κατοχικές «αρχές», σκοτώθηκε, ανακοίνωσε η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Μοσκαλένκο ήταν 45 ετών. «[Ο Μοσκαλένκο] ήταν κάτοικος της Νόβα Καχόβκα και ιδιοκτήτης τοπικής εταιρείας ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια της κατοχής, συνεργάστηκε με τους Ρώσους και διορίστηκε επικεφαλής του καταστήματος κράτησης, όπου πραγματοποιούνταν απάνθρωπα βασανιστήρια σε Ουκρανούς κρατούμενους», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών.

Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το αυτοκίνητο του Μοσκαλένκο ανατινάχθηκε στο χωριό Γιουβιλέινογιε στην περιοχή της Χερσώνας στις 17 Μαρτίου. Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας άρχισε τη διενέργεια ποινικής έρευνας.

Σύμφωνα με την Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας στις 17 Μαρτίου «ένα άγνωστο άτομο» τοποθέτησε έναν ειδικό μηχανισμό κάτω από τον αριστερό προφυλακτήρα του αυτοκινήτου VAZ-2121 που οδηγούσε ο Μοσκαλένκο. Αργότερα σημειώθηκε έκρηξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ο Μοσκαλένκο να σκοτωθεί επί τόπου, ενώ η σύζυγος και η κόρη του τραυματίστηκαν.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Μοσκαλένκο αυτομόλησε στις ρωσικές κατοχικές «αρχές» τον Μάιο του 2022. Στις 29 Σεπτεμβρίου, η περιφερειακή εισαγγελία της Χερσώνας τον κατηγόρησε για συνεργασία με τις κατοχικές αρχές και συγκεκριμένα για «οικειοθελή ανάληψη θέσης σε παράνομη υπηρεσία επιβολής του νόμου που ιδρύθηκε στο προσωρινά κατεχόμενο έδαφος».

Ειδήσεις σήμερα:

Καραμανλής για Τέμπη: Υπήρχαν πρωτόκολλα και δικλίδες ασφαλείας αλλά δεν ακολουθήθηκαν

Ελληνοτουρκικά: Ελλάδα υπέρ Τουρκίας για τον ΙΜΟ, Άγκυρα υπέρ Αθήνας για το Συμβούλιο Ασφαλείας

Εισαγγελία Εφετών: Ποινική δίωξη στον Πάτση, στην πρώην και στη νυν σύζυγό του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης