Ιάπωνας YouTuber και βουλευτής αποβλήθηκε από τη Γερουσία γιατί δεν πατούσε ποτέ

Ιάπωνας YouTuber και βουλευτής αποβλήθηκε από τη Γερουσία γιατί δεν πατούσε ποτέ

Από αστέρας των αποκαλύψεων για διασημότητες ο Γοσικάζου Χιγκασιτάνι έγινε μέλος του νομοθετικού σώματος, αλλά μόνο στα χαρτιά

Higashitani_Yoshikazu_1
Την ακραία ποινή της αποβολής από το σώμα αποφάσισαν Ιάπωνες γερουσιαστές για συνάδελφό τους που δεν εμφανίστηκε ποτέ στις συνεδριάσεις.

Ο Γοσικάζου Χιγκασιτάνι, γνωστός στο YouTube ως GaaSyy, παρουσίαζε κουτσοπολίστικα βίντεο για διασημότητες πριν μπει στην πολιτική. Πιστεύεται ότι ζει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρει το BBC.

Την Τρίτη οι Ιάπωνες γερουσιαστές απέβαλαν τον Χιγκασιτάνι γιατί ποτέ δεν εμφανίστηκε σε καμία συνεδρίαση του σώματος εδώ και επτά μήνες.

Την απόφαση έλαβε ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας λόγω της συνεχιζόμενης απουσίας του, ενώ αναμένεται να επικυρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αν και του είχαν δώσει μια τελευταία ευκαιρία να παρουσιαστεί αυτοπροσώπως και να απολογηθεί, δεν εμφανίστηκε. Αντίθετα, είπε ότι θα επισκεπτόταν την Τουρκία και ότι θα έδινε τη βουλευτική αποζημίωση ενός μήνα για τα θύματα των σεισμών.

Τα ΜΜΕ στην Ιαπωνία αναφέρουν ότι δεν εμφανιζόταν στη Γερουσία γιατί φοβόταν ότι θα τον συλλάβουν καθώς εναντίον του εκκρεμούν καταγγελίες για απάτη αλλά και δυσφήμιση.

Κλείσιμο
Είναι ένας από τους δύο βουλευτές του κόμματος Seijika-joshi-48, το οποίο έχει μοναδικό αίτημα τις αλλαγές στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιαπωνίας.

Η αποβολή από το σώμα, που είναι η χειρότερη ποινή για έναν βουλευτή, έχει συμβεί μόλις δύο φορές από το 1950. Αυτή ήταν η πρώτη φορά για απουσίες.



Ειδήσεις σήμερα:

Μαύρη Θάλασσα: Ρωσικό μαχητικό συγκρούστηκε με αμερικανικό drone

Δημοσκόπηση MRB: Στις 3,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Οριακά κέρδη 0,2 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στις 22/03 η επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων - Από 1η Απριλίου το «Αθήνα – Θεσσαλονίκη»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης