Δημήτρης-Αλέξανδρος Θερμιώτης: Ο Ελληνας που έγινε πρίγκιπας της Ιορδανίας

Δημήτρης-Αλέξανδρος Θερμιώτης: Ο Ελληνας που έγινε πρίγκιπας της Ιορδανίας

Το παραμυθένιο love story του 29χρονου με καταγωγή από την Ανδρο που από χριστιανός έγινε μουσουλμάνος και από Τζίμης, Τζαμίλ για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Αμπντάλα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
iordania-xr
Οταν ο Ζαν-Πολ Σαρτρ έγραφε ότι «στην αγάπη ένα κι ένα κάνουν ένα», αναφερόμενος πιθανότατα στη Σιμόν Ντε Μποβουάρ που ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, ίσως να μη φανταζόταν ότι αυτές οι εφτά λέξεις θα έμεναν για πάντα ένα σημείο αναφοράς για τις μεγάλες αγάπες και τους έρωτες που δεν έχουν ημερομηνία λήξης.

Ενας τέτοιος έρωτας είναι αυτός που οδηγεί δύο ανθρώπους να ενώσουν τις ζωές τους, έστω κι αν προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, όπως συνέβη με τον Τζαμίλ-Αλέξανδρο Θερμιώτη και την πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας που παντρεύτηκαν στο Αμάν.

Μέχρι τον Ιούλιο του 2022 ο 29χρονος νεαρός επιχειρηματίας ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό και η ανακοίνωση των αρραβώνων του με την όμορφη πριγκίπισσα ήταν το έναυσμα για να αρχίσουν διεθνή και εγχώρια ΜΜΕ να ασχολούνται με αυτόν.

Ο ίδιος έστησε το δικό του fund στοχεύοντας τους Millennials και την Generation X στις ΗΠΑ, δύο κατηγορίες που αποτελούν το μεγαλύτερο κοινό καταναλωτών της χώρας.

Μόνο που πριν από τρία χρόνια «στόχευσε» και την πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας, όταν γνωρίστηκαν στην Αμερική σε ένα κοινωνικό κάλεσμα, από αυτά που συγκεντρώνουν νεαρούς επιχειρηματίες, γοητευτικές socialites και γαλαζοαίματους στα Χάμπτονς ή σε κάποιο ρετιρέ του Μανχάταν.

Κλείσιμο
Και εκείνη η πρώτη γνωριμία αποδείχτηκε καταλυτική.
iordania-1
Η πριγκίπισσα Ιμαν της Ιορδανίας δέχεται ευχές στο prewedding πάρτι στο οποίο συμμετείχαν μόνο γυναίκες όπως ορίζει το ισλαμικό τυπικό

Τα καλοκαίρια στην Ανδρο

Ο Τζαμίλ, ή Τζίμι για τους φίλους του, άνοιξε τα μάτια του για πρώτη φορά το 1994, όταν η μητέρα του Κορίνα τον κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της και ο πατέρας του Αλέξανδρος Θερμιώτης έπλεε σε πελάγη ευτυχίας για τον πρωτότοκο γιο του.

Ο μικρός μεγάλωσε σε ένα απόλυτα προστατευμένο περιβάλλον σε μία από τις πιο αριστοκρατικές συνοικίες του Καράκας όπου έμεναν οι γονείς του.

Φοίτησε σε ένα κορυφαίο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο και από μικρό παιδί συναναστρεφόταν με μια ελίτ γόνων πλούσιων οικογενειών, εντός και εκτός σχολείου.

Η σχέση του με την Ελλάδα ξεκίνησε από τότε που ήταν μικρός, αφού επισκεπτόταν σχεδόν κάθε καλοκαίρι την Ανδρο, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του.

Μεγαλώνοντας σπούδασε Οικονομικά σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο International University of Florida.

Εξυπνος, προσγειωμένος, παρά τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια που είχε, δεν «φώναζε» ποτέ γι’ αυτήν, έχοντας υιοθετήσει το χαμηλό προφίλ που διατηρούσε η οικογένειά του.
iordania-2
Η βασίλισσα Ράνια (στο κέντρο) και οι κόρες της προσέρχονται στο πάρτυ που διοργανώθηκε προς τιμήν της μελλόνυμφης πριγκίπισσας Ιμάν (δεξιά)

Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο με ειδίκευση στο Business Administration, ρίχτηκε στον πολύπλοκο χώρο της αγοράς ξεκινώντας την επαγγελματική του διαδρομή από την DPM, ένα family office στο οποίο πήρε το βάπτισμα του πυρός.

Τότε έμενε για μεγάλα διαστήματα στη Νέα Υόρκη, παρόλο που είχε επιλέξει την Καλιφόρνια ως τόπο για τη μόνιμη κατοικία του, αφού η Φλόριντα και το Μαϊάμι ήταν πιο κοντά σε αυτόν.

Μετά την DPM πέρασε για δύο χρόνια -από το 2018 έως το 2020- από την Amarla, έναν όμιλο που διακινεί κορυφαία brands όπως αυτό της Victoria’s Secret, ως επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης με έδρα στην Αθήνα.

Ηταν πλέον 26 ετών και επιτυχημένο στέλεχος όταν γνώρισε στα χρόνια της πανδημίας την πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας, κόρη του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας.

Μεγαλωμένη μέσα σε παλάτια η νεαρή γαλαζοαίματη δεν περιορίστηκε στην Ιορδανία, αλλά με την ενθάρρυνση των γονιών της ταξίδεψε στην Αμερική για να σπουδάσει στο φημισμένο Georgetown University.

Οταν γνώρισε τον γοητευτικό Ελληνα ξεκίνησε αμέσως το ειδύλλιο ανάμεσα στον κοινό θνητό και τη γαλαζοαίματη.

Για δύο χρόνια ήταν μαζί καταφέρνοντας να κρατήσουν μακριά από τη δημοσιότητα τη σχέση τους, η οποία ήταν γνωστή μόνο στις οικογένειές τους και σε κάποιους πολύ στενούς φίλους τους.
iordania-3
Η πριγκίπισσα Ιμάν είναι το δεύτερο παιδί και η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνιας

Ο αρραβώνας και το Ισλάμ

Ο Τζίμι-Αλέξανδρος Θερμιώτης τα τελευταία χρόνια έχει πλέον το δικό του fund μαζί με τον Λουίς Γκονζάλες, με πελατολόγιο εταιρείες που στοχεύουν σε μεγάλες αγορές.

Το fund έχει ήδη πάνω από πενήντα πελάτες που το εμπιστεύτηκαν και ο Θερμιώτης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, διαθέτει προσωπική περιουσία που κυμαίνεται από 15 έως 20 εκατ. δολάρια.

Δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη, ακόμη και σε εξειδικευμένα media του επιχειρηματικού χώρου, ενώ διαθέτει σελίδα στο Instagram, χωρίς πάντως να είναι ιδιαίτερα ενεργός, αφού έχει κάνει μόλις μία ανάρτηση. Στις 5 Ιουλίου πέρυσι το καλοκαίρι, η μέχρι τότε κρυφή σχέση του ζευγαριού επισημοποιήθηκε με την πρόταση γάμου του Ελληνα επιχειρηματία στην αγαπημένη του πριγκίπισσα. Τότε το ζευγάρι δημοσιοποίησε και την πρώτη τους κοινή φωτογραφία.

Αυτό όμως που δεν έγινε ευρέως γνωστό είναι ότι ο Τζίμι-Αλέξανδρος προκειμένου να παντρευτεί την Ιμάν δέχτηκε να ασπαστεί τον Ισλαμισμό, εξ ου και το Τζίμι έγινε Τζαμίλ! Ηταν κάτι που ήξερε ότι έπρεπε να κάνει και το έκανε χωρίς τον παραμικρό δισταγμό, ίσως επειδή ο έρωτας είναι πάνω απ’ όλα, ακόμα και από θρησκείες.

Στην Ανδρο όπου έχει ρίζες η οικογένεια του πατέρα του και ο Θερμιώτης είναι μια οικεία φιγούρα, αφού σχεδόν κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται το νησί μαζί με τους γονείς και τα δύο αδέλφια του, το νέο του γάμου του έγινε δεκτό με χαρά.
iordania-4
Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας με τη βασίλισσα Ράνια και τα τέσσερα παιδιά τους

Ο μόνος που στεναχωρήθηκε -όχι για το ευτυχές γεγονός, φυσικά- ήταν ο πνευματικός του, ο γέροντας Ευδόκιμος, από το μοναστήρι της Παναχράντου. «Ηξερα ότι έχει σχέση με την πριγκίπισσα, είχαν έρθει το καλοκαίρι εδώ. Βεβαίως και τους έδωσα την ευχή μου, αλλά είναι κακό που απαρνείται τον χριστιανισμό», ανέφερε ο μοναχός.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: GETTY IMAGES / IDEAL IMAGE, AFP / VISUALHELLAS.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης