Ονδούρα: Επιχείρηση του στρατού σε χωράφια με κόκα και εργαστήριο στο οποίο παρασκευαζόταν κοκαΐνη

Ονδούρα: Επιχείρηση του στρατού σε χωράφια με κόκα και εργαστήριο στο οποίο παρασκευαζόταν κοκαΐνη

Πάνω από ένα εκατομμύριο φυτά κόκας και τέσσερα μυστικά εργαστήρια στα οποία παρασκευαζόταν κοκαΐνη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ήδη στη χώρα από την αρχή της χρονιάς

Collage_Maker-13-Mar-2023-02-28-AM-6274
Χωράφια έκτασης 880 στρεμμάτων όπου καλλιεργείτο κόκα και εργαστήριο όπου παρασκευαζόταν κοκαΐνη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στα βουνά της κεντρικής Ονδούρας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο στρατός στην Τεγκουσιγκάλπα.

Η επιχείρηση, στην κοινότητα Λιμόνες, στον νομό Ολάντσο (κεντρικά), περίπου 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την πρωτεύουσα, ήταν καρπός δουλειάς για τη «συλλογή πληροφοριών», εξήγησε ο στρατός.



Πάνω από ένα εκατομμύριο φυτά κόκας και τέσσερα μυστικά εργαστήρια στα οποία παρασκευαζόταν κοκαΐνη εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ήδη στην Ονδούρα από την αρχή της χρονιάς.

Κλείσιμο


Το 2022, κατασχέθηκαν 4,12 τόνοι κοκαΐνης, ποσότητα μειωμένη από τους 11,72 τόνους που κατασχέθηκαν το 2021 στο κράτος της κεντρικής Αμερικής.

Η Ονδούρα είναι σημαντικό τμήμα των οδών διέλευσης της κοκαΐνης που παράγεται στην Κολομβία και άλλων ουσιών με προορισμό κυρίως τη βορειοαμερικανική αγορά.

Τον Ιούλιο, εκδόθηκε από τις αρχές της χώρας στις ΗΠΑ η Ερλίντα Μπομπαντίγια, φερόμενη ως αρχηγός συμμορίας, 61 ετών, προκειμένου να δικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών· συνελήφθη τον Μάιο, έπειτα από ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε γιος της.

Τον Απρίλιο, ο πρώην πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες εκδόθηκε επίσης στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών, έναν χρόνο και κάτι μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του αδελφού του —πρώην βουλευτή— Αντόνιο «Τόνι» Ερνάντες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για τη διάλυση στον ΟΣΕ: Έμαθαν την «τράκα» από την Πυροσβεστική, μιλούσαν για αχταρμά, σουβλάκια και... σεξ

Survivor All Star: Στον τάκο ξανά ο Ασημακόπουλος, απείλησε με αποχώρηση – Δείτε βίντεο

Προστασία όλων των καταθέσεων της Silicon Valley Bank ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης