Γαλλία: Συνδικαλιστές εισέβαλαν στο Λούβρο και διαδήλωσαν μπροστά από τη... Μόνα Λίζα - Δείτε βίντεο

Γαλλία: Συνδικαλιστές εισέβαλαν στο Λούβρο και διαδήλωσαν μπροστά από τη... Μόνα Λίζα - Δείτε βίντεο

Επεισόδια με δακρυγόνα στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας - Θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις

louvro
Στο Μουσείο του Λούβρου εισέβαλε ομάδα συνδικαλιστών, κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για το συνταξιοδοτικό στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν και κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου αποκαλύπτουν μια κατάσταση που αγγίζει τα όρια του σουρεαλισμού.

Κατά τη διάρκεια κινητοποίησης στο Παρίσι, συνδικαλιστές διαδήλωσαν μπροστά από τον πίνακα του Ντα Βίντσι, τη Μόνα Λίζα.

Ο πολιτιστικός κλάδος της Συνδικαλιστικής Γενικής Εργατικής Συνομοσπονδίας, CGT-Culture, «ανέβασε» βίντεο στο Twitter από τη διαμαρτυρία. Σε αυτό φαίνεται μια ομάδα να κυματίζει σημαίες του συνδικάτου μέσα στις αίθουσες του μουσείου και να φωνάζει: «Θα το πάμε μέχρι την απόσυρση (του μεταρρυθμιστικού έργου)».


Πάνω από 1.000.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους πόλεων της Γαλλίας, στη μεγαλύτερη πορεία διαμαρτυρίας των συνδικάτων από την έναρξη των κινητοποιήσεων τον Ιανουάριο κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και των σχεδίων του Εμανουέλ Μακρον για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη.

Κλείσιμο
Η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα στο Παρίσι, ενώ μικροσυμπλοκές σημειώθηκαν στη Νάντ. Ωστόσο, οι περισσότερες από τις 260 διαδηλώσεις που οργάνωσαν τα συνδικάτα σε ολόκληρη τη Γαλλία ήταν ειρηνικές.

«Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη την αντίδραση. Βλέποντας τόσους πολλούς ανθρώπους στους δρόμους, δυσκολεύονται πολύ να εξηγήσουν και να περάσουν τη μεταρρύθμισή τους» δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου CFDT, Λοράν Μπέργκερ, στην κεφαλή της πορείας στο Παρίσι.



Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 1,28 εκατ. άνθρωποι μετείχαν σε πορείες σε ολόκληρη τη Γαλλία, γεγονός που καθιστά τις κινητοποιήσεις της Τρίτης (7/3) τις μεγαλύτερες εδώ και δεκαετίες, αν και το συνδικάτο CGT ανέβασε τον αριθμό των συμμετεχόντων στα 3,5 εκατομμύρια.

Αυτήν τη στιγμή, πάντως, φαντάζει απίθανο οι διαδηλώσεις της Τρίτης να επηρεάσουν τον Μακρόν, ο οποίος έχει αναγάγει σε προτεραιότητα της ατζέντας του τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2017, προκειμένου να βάλει «φρένο» στα προβλεπόμενα ελλείμματα για τις επόμενες δεκαετίες.

Αναλυτές θεωρούν ότι ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, με το κοινοβούλιο έτοιμο να ψηφίσει το σχέδιο νόμου ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Νέες πορείες έχουν προκηρυχθεί, δε, για το προσεχές Σάββατο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημόσια «συγγνώμη» σε απολυμένο εργαζόμενο ζήτησε ο Έλον Μασκ

Εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές στο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την τραγωδία των Τεμπών

Άνδρας έδεσε τα χέρια του στο τιμόνι με χειροπέδες και αυτοκτόνησε πέφτοντας στον Θερμαϊκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης