Μπόρουτ Πάχορ: Ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας πούλησε το «Renault 4» του - Τα χρήματα θα πάνε σε ιδρύματα για παιδιά με καρκίνο

Μπόρουτ Πάχορ: Ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας πούλησε το «Renault 4» του - Τα χρήματα θα πάνε σε ιδρύματα για παιδιά με καρκίνο

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε 500 ευρώ και πουλήθηκε 60.000 ευρώ

renault_4
Ο πρώην Πρόεδρος και πρώην πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Μπόρουτ Πάχορ πώλησε το αυτοκίνητό του «Renault 4» του 1991 έναντι 60.000 ευρώ. Τα χρήματα από την πώληση, όπως ανακοίνωσε, θα διατεθούν σε δύο ιδρύματα που φροντίζουν παιδιά με καρκίνο. Το αυτοκίνητο αγοράστηκε από την οικογένεια Φράταρ από το Ντράβογκραντ, γνωστοποίησε ο Μπόρουτ Πάχορ με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το αυτοκίνητο αγοράστηκε 500 ευρώ και πουλήθηκε 120 φορές πάνω. Αφορμή της πώλησής του σε δημοπρασία ήταν η 15η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Παιδικού Καρκίνου. «Ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος» τόνισε σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Direkt. «Με το αυτοκίνητο αυτό πήγαινα στο γραφείο όταν ήμουν πρωθυπουργός και πρόεδρος» ανέφερε ο Σλοβένος πολιτικός.

«Είχα αυτό το αυτοκίνητο για πάνω από 20 χρόνια, δεν με άφησε ποτέ στο δρόμο και είναι ένα συμβολικό δώρο, ειδικά για τα παιδιά που παλεύουν με τον καρκίνο» υπογράμμισε. Ο πρώην πρόεδρος της Σλοβενίας ανήγγειλε ότι θα συνεχίσει το ανθρωπιστικό έργο.

Κλείσιμο

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

«Πώς με βίασαν οι δύο ένοπλοι Ρομά στις τουαλέτες του μπαρ» - Η 28χρονη αφηγείται τον εφιάλτη που έζησε

Βίντεο: Βανδή και Μπισμπίκης φιλήθηκαν στην πίστα

Απίστευτος διαγωνισμός καρφωμάτων στο All Star Game: Νικητής ο 1,88 μ. Μακ ΜακΚλάνγκ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης