Μπάιντεν για τα «μπαλόνια»: Ό,τι θεωρείται απειλή για τις ΗΠΑ θα καταρρίπτεται

Μπάιντεν για τα «μπαλόνια»: Ό,τι θεωρείται απειλή για τις ΗΠΑ θα καταρρίπτεται

«Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα - Δεν υπάρχει ακόμη κάτι που να τα συνδέει με κατασκοπεία, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος

biden_32
Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να μην γνωρίζουν τι ακριβώς ήταν μυστηριώδη αντικείμενα που εντοπίστηκαν και καταρρίφθηκαν στον εναέριο χώρο, είπε ο πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, σε δήλωσή του την Πέμπτη.

«Ακόμη δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν τα αντικείμενα αυτά», τόνισε ο Μπάιντεν που πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή τίποτα» δεν υποδεικνύει ότι τα τρία αντικείμενα ήταν μέρος προγράμματος της Κίνας με «κατασκοπευτικά μπαλόνια».

Δεν υπάρχει τίποτα που να τα συνδέει και με κατασκοπεία από άλλη χώρα, πρόσθεσε.



Εξήγησε ότι δεν φαίνεται κάποια απότομη άνοδος στον αριθμό αυτών των αντικειμένων που εντοπίζονται στις ΗΠΑ, αλλά ότι είναι αποτέλεσμα της καλύτερης επιτήρησης από τα αμερικανικά ραντάρ.

Κλείσιμο
«Ωστόσο τονίζω ότι αν ένα τέτοιο αντικείμενο είναι κίνδυνος για την ασφάλεια των Αμερικανών θα καταρρίπτεται», τόνισε με έμφαση.

Η εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών, συνέχισε ο Μπάιντεν, είναι ότι πιθανόν ήταν μπαλόνια από ιδιωτικές εταιρείες, είχαν ψυχαγωγικούς σκοπούς ή προέρχονταν από ερευνητικά ινστιτούτα.

Στο μέλλον οι ΗΠΑ θα επικεντρωθούν στην καλύτερη καταγραφή των ιπτάμενων μη επανδρωμένων αντικειμένων πάνω από τις ΗΠΑ, στον καλύτερο εντοπισμό τους και στην ανανέωση των κανονισμών για την πτήση τους.

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ γινόταν για τρία αντικείμενα που καταρρίφθηκαν μέσα σε τρεις ημέρες (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή) στην Αλάσκα, τον βόρειο Καναδά και τη λίμνη Χιούρον.

Το αντικείμενο στην Αλάσκα ήταν μεταλλικό με μέγεθος όσο ένα μικρό αυτοκίνητο, ενώ αυτό στον Καναδά ήταν κυλινδρικό μπαλόνι, που είχε φορτίο που κρεμόταν από καλώδια. Τέλος το αντικείμενο στη λίμνη Χιούρον ήταν οκτάγωνο με καλώδια ή σκοινιά που κρέμονταν χωρίς να μεταφέρει κάτι.

Μία εβδομάδα πριν από αυτές τις καταρρίψεις, οι ΗΠΑ είχαν παρακολουθήσει για ημέρες και τελικά καταρρίψει ένα κινεζικό μπαλόνι πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Για το ζήτημα του κινεζικού μπαλονιού, ο Μπάιντεν είπε ότι δεν ζήτησε συγγνώμη από τον Σι Τζινπίνγκ ούτε προτίθεται να το κάνει. Αυτό πάντως δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Κίνα, είπε ο Μπάιντεν που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μιας επικοινωνίας με τον Σι Τζινπίνγκ.

Όπως ακόμη εξήγησε, η κατάρριψη των αντικειμένων έγινε με άκρα προσοχή σχετικά με τον χειρισμό ιπτάμενων αντικειμένων.

Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν εξηγήσει εξάλλου ότι στο ύψος που πετούσαν τα αντικείμενα (20.000 με 40.000 πόδια) ήταν επικίνδυνα για τις πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας. Δεν μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κατασκόπευαν και ευαίσθητες εγκαταστάσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

H Kάρμεν Ηλέκτρα πόζαρε ημίγυμνη και κάλεσε τους θαυμαστές της στο OnlyFans για... περισσότερα

«Η Καϊλή είναι μάνα, πρέπει να είναι σπίτι στο παιδί της», η γραμμή του «δικηγόρου του διαβόλου»

Κόντρα Ακρίτα με ΚΚΕ για την ομοφοβία και στη μέση ο Μπιμπίλας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης