Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση με αριθμό ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων στην Πιονγκγιάνγκ υπό το βλέμμα του Κιμ

Βόρεια Κορέα: Νυχτερινή παρέλαση με αριθμό ρεκόρ βαλλιστικών πυραύλων στην Πιονγκγιάνγκ υπό το βλέμμα του Κιμ

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του στρατού της Βόρειας Κορέας

korea_parade
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολούθησε χθες Τετάρτη μια τεράστια νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση, στη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε αριθμός ρεκόρ διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM) που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

Η παρέλαση, που είχε σκοπό να παρουσιάσει τα πιο προηγμένα όπλα της Βόρειας Κορέας, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο κέντρο της Πιονγκγιάνγκ, στην πλατεία Κιμ Ιλ Σουνγκ, ιδρυτή της χώρας και παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν.



Ο Κιμ παρακολούθησε την παρέλαση, που έγινε με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυση του βορειοκορεατικού στρατού, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ρι Σολ Ζου και την κόρη του Ζου Άε, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA.

Άλλες εικόνες δείχνουν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, στο πλευρό στρατηγών του, να επιθεωρεί και να χαιρετά στρατιώτες, την ώρα που πίσω του παρέλαυναν στρατεύματα και πύραυλοι.

Κλείσιμο
korea_parade1


Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο NK News με έδρα τη Σεούλ, στην παρέλαση παρουσιάστηκαν τουλάχιστον δέκα από τους πιο μεγάλους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους της Βόρειας Κορέας, τους Hwasong-17. Μαζί με αυτούς παρουσιάστηκε κάτι που οι αναλυτές εκτιμούν ότι ήταν ένα πρωτότυπο ή ομοίωμα ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πύραυλου στερεού καυσίμου μέσα στους εκτοξευτήρες του.

Η ανάπτυξη αυτού του είδους των ICBM αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Πιονγκγιάνγκ, καθώς θα καταστήσει τους πυρηνικούς της πυραύλους πιο δύσκολους στον εντοπισμό και κατά συνέπεια στην κατάρριψη.



«Ολοκληρωμένη πυρηνική δύναμη»

Η Βόρεια Κορέα, που διαθέτει πυρηνικά όπλα, οργανώνει τέτοιου είδους εκδηλώσεις για να γιορτάσει σημαντικές ημερομηνίες, όπως επετείους. Για τη διεθνή κοινότητα πρόκειται για μια ευκαιρία να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η στρατιωτική εξέλιξη της απομονωμένης αυτής χώρας, εναντίον της οποίας έχει επιβάλει σκληρές κυρώσεις λόγω του βαλλιστικού και πυρηνικού της προγράμματος.

Εξάλλου οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ποσότητα και ο τύπος των εξοπλισμών που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή παρέλαση μαρτυρούν σημαντικές προόδους, οι οποίες ενδέχεται να αποτελέσουν πρόκληση για τις ΗΠΑ.



“Παρουσίασαν περισσότερους ICBM σε αυτή την παρέλαση από όσους έχουν παρουσιάσει ποτέ στο παρελθόν, ακολουθώντας την εντολή του Κιμ Γιονγκ Ουνγκ να παράξουν μαζικά πυρηνικά όπλα και συστήματα εκτόξευσης”, εξήγησε ο ειδικός Ανκίτ Πάντα από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποτελεί πρόβλημα, διότι το σύστημα αμυντικών πυραύλων που έχει συστήσει η Ουάσινγκτον είχε σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει μια “περιορισμένη” απειλή από τη Βόρεια Κορέα. Η Πιονγκγιάνγκ “απέδειξε τώρα ότι οι πυρηνικές της δυνάμεις είναι κάθε άλλο παρά ‘περιορισμένες’”, τόνισε.

Σύμφωνα με άλλους αναλυτές, η Βόρεια Κορέα έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα παρουσιάζοντας τόσους Hwasong-17.

“Η Βόρεια Κορέα προσπαθεί να δηλώσει ότι είναι μια ολοκληρωμένη πυρηνική δύναμη”, εξήγησε ο Λέιφ- Έρικ Ίζλι του πανεπιστημίου Ehwa της Σεούλ.

Νέα γενιά

Οι εμφανίσεις της κόρης του Κιμ Γιονγκ Ουνγκ, που για καιρό παρέμενε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αυξάνονται τον τελευταίο καιρό, και κυρίως μετά την πρώτη της εμφάνιση τον Νοέμβριο με την ευκαιρία της εκτόξευσης ενός ICBM.

Το δεκάχρονο κορίτσι συμμετείχε και την Τρίτη σε γεύμα με την ευκαιρία των εορτασμών για την ίδρυση του βορειοκορεατικού στρατού.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Κιμ τη θεωρεί διάδοχό του. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έχει άλλα δύο παιδιά.

Ο πατέρας του, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε επίσης επιλέξει τον Κιμ Γιονγκ Ουν ως διάδοχό του, διότι του έμοιαζε πολύ.


Ειδήσεις σήμερα:

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι νεκροί από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία - Βέλη κατά Ερντογάν

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης παρά την καταδίκη σε 8 χρόνια κάθειρξη

Survivor All Star: Νίκησαν οι Κόκκινοι, πήρε μήνυμα από την Καρολίνα ο Μάριος - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης