Διάσκεψη δωρητών για Τουρκία και Συρία οργανώνει τον Μάρτιο η ΕΕ

Διάσκεψη δωρητών για Τουρκία και Συρία οργανώνει τον Μάρτιο η ΕΕ

Σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές για να κινητοποιηθούν πόροι από τη διεθνή κοινότητα προς τους δύο δοκιμαζόμενους λαούς

eu
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου θα διοργανώσουν Διάσκεψη Δωρητών για την υποστήριξη των σεισμόπληκτων σε Τουρκία και Συρία, ανακοίνωσαν την Τετάρτη η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρωθυπουργός της Σουηδίας, Ουλφ Κρίστερσον.

Η Διάσκεψη Δωρητών θα γίνει σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές, για να κινητοποιηθούν πόροι από τη διεθνή κοινότητα προς τους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες.

Στόχος της διάσκεψης υψηλού επιπέδου, η οποία θα είναι ανοιχτή σε κράτη-μέλη της ΕΕ, γειτονικές χώρες, μέλη του ΟΗΕ, διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και άλλους ενδιαφερόμενους, είναι να συντονίσει την ανταπόκριση των χορηγών και να συγκεντρώσει πόρους για την υποστήριξη των κατοίκων στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τους φονικούς σεισμούς. Στη διάσκεψη θα προεδρεύσουν από κοινού ο επίτροπος αρμόδιος για τις Διαπραγματεύσεις Γειτονίας και Διεύρυνσης, Όλιβερ Βάρχελι, και ο Σουηδός υπουργός Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας και Εξωτερικού Εμπορίου, Γιόχαν Φορσέλ.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τις καταστροφικές συνέπειες των σεισμών που έπληξαν την Τουρκία και τη Συρία αυτήν την εβδομάδα. Προτεραιότητα τώρα είναι να δουλεύουμε όλο το εικοσιτετράωρο για να σώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές καθώς πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων.

» Για αυτό, ενεργοποιήθηκε άμεσα ο Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ και έχει στείλει μέχρι στιγμής 31 ομάδες έρευνας και διάσωσης και 5 ιατρικές ομάδες από 23 χώρες. Αλλά ήδη στέλνουμε ένα μήνυμα στον λαό της Τουρκίας και της Συρίας: η ΕΕ θα στηρίξει τις κοινότητές σας. Διότι κανείς δεν πρέπει να μένει μόνος όταν μια τραγωδία σαν αυτή πλήττει έναν λαό», δήλωσε η Φον ντερ Λάιεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Πέτρο Φιλιππίδη - Η πρόταση της εισαγγελέως

Σίγουρα τις επόμενες ώρες θα έχουμε έναν ισχυρό μετασεισμό πάνω από 6,5R στην Τουρκία, λέει ο Τσελέντης

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Το ιστορικό καλάθι που τον έκανε πρώτο σκόρερ όλων των εποχών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης