Ζελένσκι στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Έχουμε ελευθερία, αυτή μας δίνει φτερά για να την προστατεύσουμε»

Ζελένσκι στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Έχουμε ελευθερία, αυτή μας δίνει φτερά για να την προστατεύσουμε»

 Ο πρόεδρος της Ουκρανίας προτρέπει τη Δύση να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

zelensky
Με παρατεταμένο χειροκρότημα υποδέχθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι Βρετανοί βουλευτές τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων και ευχαρίστηκε μέσα από την καρδιά του τη Βρετανία για την υποστήριξή της κατά την διάρκεια του πολέμου.

Ο Ζελένσκι προέτρεψε το Ηνωμένο Βασίλειο και γεινότερα τη Δύση να στείλει μαχητικά αεροσκάφη στην πατρίδα του, λίγες ημέρες προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη τω εχθροπραξιών.

Στον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσει Χόιλ, ο Ζελένσκι χάρισε ένα κράνος με το χειρόγραφο μήνυμα ενός πιλότου από το Κίεβο, με το μήνυμα : «Δώστε μας φτερά», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, Ρίσι Σούνακ στη Ντάουνινγκ Στριτ. Από την πλευρά του, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας δεσμεύτηκε να εκπαιδεύσει τις δυνάμεις της Ουκρανίας για να μπορούν να πιλοτάρουν μαχητικά νατοικά αεροσκάφη, εν μέσω πίεσης από την πλευρά του Κιέβου για την αποστολή περισσότερων όπλων.

«Έχουμε ελευθερία, αυτή μας δίνει φτερά για να την προστατεύσουμε». «Θα μας βοηθήσει η αποστολή βρετανικών μαχητικών για να διατηρήσουμε την ελευθερία μας» , υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο Ζελένσκι.

Σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα και αφού είπε ένα μεγάλο «Ευχαριστώ Βρετανία» έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος όπως είπε, κατάφερε να δημιουργήσει έναν διεθνή συνασπισμό για να βοηθήσει την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τον εισβολέα. Αύριο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα επισκεφτεί τις Βρυξέλλες, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.




Ειδήσεις σήμερα:

Τι είναι το φαινόμενο της «αρμονικής κατάρρευσης» που προκάλεσε την μεγάλη καταστροφή στην Τουρκία


Πέθανε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης


Η Aστυνομία «αγγίζει» τους ληστές της Rolex - Tα τρία λάθη που τους πρόδωσαν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης