Λονδίνο: Κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών στον πρώην αστυνομικό που ομολόγησε 24 βιασμούς σε 18 χρόνια

Λονδίνο: Κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών στον πρώην αστυνομικό που ομολόγησε 24 βιασμούς σε 18 χρόνια

Ο 48χρονος είχε δηλώσει ένοχος για 49 κατηγορίες - Τα αδικήματά του διεπράχθησαν ενώ εκείνος υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία

david
Πρώην αξιωματικός της αστυνομίας του Λονδίνου καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη τουλάχιστον 30 ετών για «σειρά βίαιων σεξουαλικών επιθέσεων» σε βάρος γυναικών.

Ο Ντέιβιντ Κάρικ, που εργάστηκε στη Διοίκηση Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, χρησιμοποίησε τη θέση εξουσίας που είχε για να εκφοβίσει πολλά από τα θύματά του, λέγοντας ότι κανείς δεν θα τα πίστευε καθώς θα ήταν ο λόγος τους εναντίον του λόγου ενός εν ενεργεία αξιωματικού, όπως είπαν οι εισαγγελείς.

Ο 48χρονος Κάρικ είχε προηγουμένως δηλώσει ένοχος για 49 κατηγορίες που σχετίζονται με 12 θύματα μεταξύ του 2003 και του 2020, γεγονός που τον κατέστησε έναν από τους χειρότερους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων στην ιστορία της Βρετανίας.

EXCLUSIVE: Inside the home of Met Police rapist David Carrick


Τα αδικήματα του Κάρικ, που περιλαμβάνουν 24 βιασμούς, διεπράχθησαν ενώ εκείνος υπηρετούσε στη Μητροπολιτική Αστυνομία – εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις στη μεγαλύτερη αστυνομική υπηρεσία στη Βρετανία, που ήδη πλήττεται από σειρά σκανδάλων τα τελευταία χρόνια. Η υπόθεση αυτή επιδείνωσε την κρίση εμπιστοσύνης που ταλανίζει τη Σκότλαντ Γιαρντ μετά την περίπτωση της Σάρα Έβεραρντ, μια 33χρονης Λονδρέζας, που απήχθηκε, βιάστηκε και δολοφονήθηκε το 2021 από αξιωματικό της αστυνομίας της πρωτεύουσας.

Κλείσιμο
Ο Κάρικ εμφανίστηκε σήμερα σε δικαστήριο του Λονδίνου όπου του επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης με ελάχιστη ποινή 32 ετών μείον τον χρόνο που έχει ήδη εκτίσει. Όσοι καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη πρέπει να εκτίουν έναν ελάχιστο χρόνο ποινής και αφήνονται ελεύθεροι μόνο εάν δεν θεωρούνται πλέον ότι αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία.

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Σουέλα Μπράβερμαν χαρακτήρισε τα εγκλήματα του Κάρικ «ανεξίτηλο τραύμα» για την αστυνομία. «Είναι ζωτικής σημασίας να ανακαλύψουμε πώς μπορούσε να φορά τη στολή για τόσο καιρό», δήλωσε.

Met Police officer David Carrick pleads guilty to dozens of rapes and sexual offences


Ο Κάρικ είχε προκαλέσει την προσοχή των αρχών αναφορικά με εννέα περιστατικά, μεταξύ των οποίων κατηγορίες για παρενόχληση, επίθεση και βιασμό, μεταξύ του 2000 και του Οκτωβρίου του 2021, οπότε και κατηγορήθηκε για πρώτη φορά. Η αστυνομική δύναμη του Λονδίνου, που απέπεμψε τον Κάρικ από τις τάξεις της τον περασμένο μήνα, είχε στο παρελθόν ζητήσει συγγνώμη επειδή δεν κατάφερε να εντοπίσει νωρίτερο το μοτίβο κακοποίησης και επιθέσεων που ακολουθούσε.

Ο εισαγγελέας Τομ Λιτλ δήλωσε χθες στο δικαστήριο ότι ορισμένες από τις 49 κατηγορίες αφορούν πολλαπλά περιστατικά και ότι ο Κάρικ παραδέχθηκε «τουλάχιστον 71 περιπτώσεις σοβαρών σεξουαλικών επιθέσεων». Ορισμένα από τα θύματά του κατέθεσαν γραπτές δηλώσεις στο δικαστήριο στο οποίο ανέφερα ότι δεν εμπιστεύονται πλέον την αστυνομία.

Ο δικηγόρος του Κάρικ, ο Άλισντερ Γουίλιαμσον, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του «δέχεται την πλήρη ευθύνη για ό,τι έχει κάνει».

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στην Τουρκία: H ανατριχιαστική βοή των 7,8 Ρίχτερ - Καρέ καρέ το χτύπημα του Εγκέλαδου

Cyprus-gate: Η Μόσχα «έγραψε» ψήφισμα το 2016 που ενέκρινε η Βουλή, πλην ΔΗΣΥ

Τρομάζουν οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς σε Τουρκία και Συρία - Θα ξεπεράσουν τους 20.000, λέει ο ΠΟΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης