Τουρκία: Εκτός λειτουργίας το λιμάνι της Αλεξανδρέττας - Στις φλόγες δεκάδες εμπορευματοκιβώτια

Τουρκία: Εκτός λειτουργίας το λιμάνι της Αλεξανδρέττας - Στις φλόγες δεκάδες εμπορευματοκιβώτια

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στην προβλήτα αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων - Μετέφεραν και ουκρανικά σιτηρά τα κοντέινερ που τυλίχθηκαν στις φλόγες

fotias
Εκτός λειτουργίας έχει τεθεί το λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Iskenderun), το οποίο έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό της Δευτέρας. Όπως ανακοινώθηκε τμήμα των αποβάθρων έχει καταρρεύσει ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε στην προβλήτα αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων. Προβλήματα δεν υπάρχουν σε άλλα λιμάνια, όπως ανακοινώθηκε.

Εξαιτίας των ισχυρών δονήσεων, τα εμπορευματοκιβώτια που ήταν στοιβαγμένα έπεσαν με αποτέλεσμα να πάρουν φωτιά και αυτή να επεκταθεί και σε δεκάδες άλλα τριγύρω. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως τμήμα των κοντέινερ, που έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, περιέχουν ουκρανικά σιτηρά.



Με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η τουρκική Γενική Διεύθυνση Ναυσιπλοΐας, αναφέρει: «Κατά την αξιολόγηση των ζημιών που προκλήθηκαν σε παράκτιες εγκαταστάσεις ως αποτέλεσμα του σεισμού, διαπιστώθηκε ότι μέρος των αποβάθρων στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας κατέρρευσε. Δεν υπάρχουν προβλήματα στα άλλα λιμάνια μας. Εκτός από αυτό της Αλεξανδρέττας, όλα τα άλλα λιμάνια μας συνεχίζουν να λειτουργούν».

Το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, θεωρείται από τα μεγαλύτερα της χώρας και κύρια πύλη της Τουρκίας προς τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Ειδήσεις σήμερα:

Νύχτα αγωνίας σε Τουρκία και Συρία από τους σεισμούς - Κραυγές, δάκρυα και πάνω από 4.300 νεκροί

«Δεν θέλουμε να έχουμε σχέση μαζί του» - Ξεσπούν μητέρα και αδερφή Τσιάρτα για την υποψηφιότητα με Τζήμερο-Κρανιδιώτη

Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» σήμερα η «Μπάρμπαρα» - Νέο έκτακτο δελτίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης