Ουκρανία: Το Κίεβο δηλώνει ότι δεν θα πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας με νέους πυραύλους μακράς ακτίνας δράσης

Ουκρανία: Το Κίεβο δηλώνει ότι δεν θα πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας με νέους πυραύλους μακράς ακτίνας δράσης

Στόχος μόνο οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου ουκρανικού εδάφους

war_main_again_2
Η Ουκρανία δεν θα χρησιμοποιήσει όπλα μακράς ακτίνας δράσης τα οποία της έχουν υποσχεθεί οι ΗΠΑ για να πλήξει περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας, ενώ θα στοχοποιήσει μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός του κατεχόμενου από τη Μόσχα ουκρανικού εδάφους, όπως δήλωσε σήμερα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι ένας νέος πύραυλος που θα διπλασιάσει την ακτίνα πυραυλικού πλήγματος της Ουκρανίας έχει συμπεριληφθεί σε ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας 2,175 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να βοηθηθεί το Κίεβο στην απώθηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

«Λέμε πάντα στους συμμάχους μας επίσημα ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε όπλα που μας παραδόθηκαν από ξένους συμμάχους για να πλήξουμε περιοχές εντός της ρωσικής επικράτειας. Πλήττουμε μόνο ρωσικές στρατιωτικές μονάδες εντός των προσωρινά κατεχόμενων ουκρανικών περιοχών», δήλωσε ο Ρεζνίκοφ στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.


Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Μήνυμα του 112 στην Αττική - Τηλεργασία και κλειστά σχολεία αύριο, όλα τα μέτρα

Τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Λέρου: Μια γυναίκα νεκρή, σε κρίσιμη κατάσταση τρία παιδιά

Ιρένα Σέντλερ: Η Πολωνή που έσωσε 2.500 παιδιά από τους Ναζί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης