Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης κάνει γκάλοπ στο Instagram: «Θα πυροβολούσατε τον πρόεδρο Λούλα με ένα 12άρι πιστόλι;»

Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης κάνει γκάλοπ στο Instagram: «Θα πυροβολούσατε τον πρόεδρο Λούλα με ένα 12άρι πιστόλι;»

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανοίγει έρευνα για το περιστατικό και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ντα Σόουζα «απαράδεκτη»

loula-oplo
Ένας Βραζιλιάνος παίκτης βόλεϊ - και μάλιστα όχι όποιος κι όποιος, αλλά μεγάλο όνομα του αθλήματος, πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης με την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας- αποβλήθηκε επ' αόριστον από την ομάδα του Sada Cruzeiro Volei επειδή δημοσίευσε μια ανάρτηση τη Δευτέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ρωτούσε τους οπαδούς, ακολούθους και φίλους του, εάν κάποιος θα πυροβολούσε τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Ο Γουάλας Λεάντρο ντε Σόουζα, γεννημένος στις 26 Ιουνίου 1987), είναι γνωστός στη Βραζιλία μόνον με το μικρό του όνομα, τον γνωρίζουν και οι πέτρες. Είναι Βραζιλιάνος βολεϊμπολίστας, μέλος της εθνικής ομάδας βόλεϊ ανδρών της Βραζιλίας, Ολυμπιονίκης το 2016, με ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, δύο φορές, το 2014 και 2018 Παγκόσμιος Πρωταθλητής και τρεις φορές πρωταθλητής Νότιας Αμερικής (2011, 2013, 2017). Αφού η ομάδα της Βραζιλίας κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών του 2022, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα.

Η ιστορία ξεκίνησε, όταν ο δίμετρος Γουάλας ανάρτησε στο Instagram story του, στη διάρκεια μιας συνομιλίας με τους ακολούθους του τύπου ερωταπαντήσεων, μια φωτογραφία του, όπου απεικονίζεται να κραδαίνει ένα 12άρι πιστόλι. ΄Ενας από τους ακολούθους του τον ρώτησε: «Θα πυροβολούσατε τον Λούλα στο πρόσωπο με αυτό το πιστόλι 12 (mm);». Τότε ο Γουάλας αποφάσισε να κάνει ένα γκάλοπ μεταξύ των ακολούθων του. Έτσι, προχώρησε στην αναδημοσίευση της ερώτησης του ακολούθου και ρωτούσε τους θαυμαστές και ακολούθους του «Θα το έκανε κάποιος αυτό;», ακολουθούμενο από ένα emoji αγγέλου. Η ψηφοφορία έδειξε ότι το 54% των οπαδών του έκανε κλικ στο ναι και το 46% ήταν αντίθετο σε μια τέτοια βίαιη ενέργεια.

Βέβαια, ο Γουάλας δεν έχει…ιδιαίτερη αδυναμία στον Πρόεδρο Λούλα, για να ακριβολογούμε είναι ένθερμος υποστηρικτής του ακροδεξιού πρώην προέδρου Ζαΐρ Μπολσονάρου και αυτό είναι γνωστό. Άλλωστε στους 353.000 ακολούθους του στο Instagram περιλαμβάνονται ο πρώην Πρόεδρος Μπολσονάρου και οι γιοι του, Εντουάρντο και Φλάβιο. Μετά τη νίκη του Λούλα στον δεύτερο γύρο των εκλογών τον Οκτώβριο, ο δημοφιλής βολεϊμπολίστας δημοσίευσε μια φωτογραφία του Λούλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έλεγε, «το έγκλημα στη Βραζιλία πληρώνει» και πρόσθεσε τη λεζάντα: «Η Βραζιλία δεν είναι πραγματικά για ερασιτέχνες. ΥΓ: Απολαύστε τώρα πριν ξεκινήσει η λογοκρισία...».

Η ομάδα του, Sada Cruzeiro Volei εξέδωσε την απόφασή της για την τιμωρία του την Τρίτη το βράδυ, μια μέρα μετά την ανάρτηση: «Το διοικητικό συμβούλιο της Sada Cruzeiro τονίζει, και πάλι, ότι αποκηρύσσει κάθε πράξη που θα μπορούσε να σημαίνει υποκίνηση σε βία, μετά τις αναρτήσεις του αθλητή Γουάλας. Παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις, ο σύλλογος δηλώνει ότι έχει λάβει μέτρα για το περιστατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Προφανώς μέσα στα μέτρα, ήταν η απαίτηση του συλλόγου προς τον Γουάλας να εκδώσει «πλήρη ανάκληση και να ζητήσει συγγνώμη». Ο Ντα Σόουζα, ζήτησε συγγνώμη την Τρίτη το απόγευμα για την ανάρτηση και αναγνώρισε ότι είχε «πολύ κακές κοινωνικές επιπτώσεις».

Κλείσιμο
Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι ανοίγει τη δική της έρευνα και χαρακτήρισε τη συμπεριφορά του ντα Σόουζα «απαράδεκτη». Αν και ο Πρόεδρος Λούλα δεν αναφέρθηκε δημόσια στην ανάρτηση στο Instagram, ο Πάολο Πιμέντα, υπουργός για τη Γραμματεία Κοινωνικής Επικοινωνίας, ζήτησε από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση και τις νόμιμες συνέπειές της...

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Βγάζει έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ - «Αύριο οι τελικές απαντήσεις για τον πιθανό χιονιά της Κυριακής»

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει από τη Βουλή και προσχωρεί στον λαϊκισμό και τα ψέματα

O πρώην σύζυγος σφάζει με το... γάντι τη Λετίθια της Ισπανίας: «Tυπική femme fatale»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης