Ταϊλάνδη: Πέντε ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών σκοτώνονται από τον στρατό

Ταϊλάνδη: Πέντε ύποπτοι για διακίνηση ναρκωτικών σκοτώνονται από τον στρατό

Είναι η τρίτη αιματηρή σύγκρουση ανάμεσα στον στρατό και σε φερόμενους διακινητές σε αυτήν την περιοχή σε διάστημα ενός μήνα

Thailand_army
Πέντε ύποπτοι για διακίνηση μεθαμφεταμινών σκοτώθηκαν έπειτα από ανταλλαγή πυρών με άνδρες των ενόπλων δυνάμεων της Ταϊλάνδης κοντά στα σύνορα με τη Μιανμάρ, όπου τα επεισόδια αυτής της φύσης αυξάνονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Η ανταλλαγή πυρών ξέσπασε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη σε δασική περιοχή στην επαρχία Τσιανγκ Ράι (βόρεια), στην καρδιά του λεγόμενου «Χρυσού Τριγώνου» κοντά στο Λάος και στη Μιανμάρ, περιοχή διαβόητη διότι υπήρξε το επίκεντρο της παραγωγής ναρκωτικών στη νοτιοανατολική Ασία για αρκετές δεκαετίες.

Εξ όσων είναι γνωστά, πρόκειται για την τρίτη φορά μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα που μέλη του στρατού της Ταϊλάνδης σκοτώνουν φερόμενους ως διακινητές ναρκωτικών σε αυτή την περιοχή.

«Η εμπορία ναρκωτικών είναι συνηθισμένη στην περιοχή των συνόρων, όμως πρόσφατα δόθηκε διαταγή από τη διοίκηση να ενταθούν οι προσπάθειες» για να παταχθεί η διακίνηση, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Πρεμτσάι Πρεμκαμόλ, εκπρόσωπος της Φα Μουάνγκ, ειδικής στρατιωτικής δύναμης αρμόδιας για τη φύλαξη διαφόρων τομέων των συνόρων.

Οι ένοπλες δυνάμεις διευκρίνισαν πως οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ ανταποδίδοντας τα πυρά ομάδας πέντε ανθρώπων που αρνήθηκαν να υποβληθούν σε σωματικό έλεγχο. Η ανταλλαγή πυρών δεν κράτησε παρά πέντε λεπτά.

Οι στρατιωτικοί βρήκαν και κατέσχεσαν επιτόπου πέντε σάκους με περίπου 500.000 χάπια μεθαμφεταμίνης, γνωστά στην Ταϊλάνδη με το όνομα «γιάμπα» («το ναρκωτικό που σε τρελαίνει», σε ελεύθερη απόδοση), καθώς κι ένα πυροβόλο όπλο.

Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δισκία μεθαμφεταμίνης, ή 172 τόνοι, κατασχέθηκαν το 2021 στην ανατολική και στη νοτιοανατολική Ασία, ποσότητα ρεκόρ, κατά τα δεδομένα του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Πρόληψη του Εγκλήματος.

Κλείσιμο
21 φερόμενοι ως διακινητές σκοτώθηκαν από τον στρατό σε δυο πανομοιότυπα επεισόδια στην επαρχία Τσιανγκ Ράι στις αρχές Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Η εισαγγελέας της έδρας αγορεύει επί της ενοχής ή μη του Πέτρου Φιλιππίδη

«Τσουρουφλίζουν» τα τρόφιμα - Οι τιμές αυξάνονται με διπλάσιο ρυθμό από τον πληθωρισμό!

Βροχές σήμερα σε Εύβοια, νότιο και ανατολικό Αιγαίο - Έρχονται πολικές αέριες μάζες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης