«Απών» ο Καντάφι στις διαπραγματεύσεις για τη χώρα του

«Απών» ο Καντάφι στις διαπραγματεύσεις για τη χώρα του

«Απών» ο Καντάφι στις διαπραγματεύσεις για τη χώρα του
Ο λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι έστειλε απεσταλμένους του στον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα για να τον ενημερώσει ότι δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση στη χώρα του, όπως δήλωσε σήμερα η νοτιοαφρικανή υπουργός Εξωτερικών από την Πρετόρια.

"Δήλωσε ότι δεν θέλει να αντιταχθεί σε έναν διακανονισμό και γι' αυτό δεν θα πάρει ο ίδιος μέρος στις διαπραγματεύσεις για τη Λιβύη και το μέλλον του", δήλωσε η υπουργός Μαϊτέ Νκοάνα-Μασαμπάν σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τζέικομπ Ζούμα συμμετέχει σε μια ομάδα διαπραγματευτών που έχει ορίσει η Αφρικανική Ένωση (AU) οι οποίοι θα προωθήσουν ένα ειρηνευτικό σχέδιο για την περιοχή που θα έχει στόχο να τερματίσει την κρίση στη Λιβύη--σχέδιο το οποίο μέχρι τώρα έχουν απορρίψει οι εξεγερμένοι που επιμένουν ότι πρώτα ο Καντάφι πρέπει να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η Νκοάνα-Μασαμπάν διευκρίνισε ότι οι διαπραγματευτές έχουν σκοπό να συναντηθούν σε μερικές ημέρες στην Αντίς Αμπέμπα για να λάβουν τις απαντήσεις των λίβυων εξεγερμένων και του καθεστώτος για το ειρηνευτικό σχέδιο το οποίο προτάθηκε στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της AU την προηγούμενη εβδομάδα στην Ισημερινή Γουινέα.

Το σχέδιο της Αφρικανικής Ένωσης καλεί και τις δύο πλευρές να ξεκινήσουν συνομιλίες και προβλέπει την αποστολή πολυεθνικής ειρηνευτικής δύναμης, την οποία θα οργανώσει ο ΟΗΕ, για να επιβλέπει την κατάπαυση του πυρός.
Κλείσιμο

"Δεν διώχνουμε τους προέδρους από τις χώρες τους", υπογράμμισε η Νκοάνα-Μασαμπάν. "Επιθυμούμε μία ήπειρο στην οποία οι πρώην πρόεδροι θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν ήρεμα στη χώρα τους. Δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για την αποχώρησή του".

   


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης