Συνάντηση δικηγόρων Στρος Καν με τους εισαγγελείς

Συνάντηση δικηγόρων Στρος Καν με τους εισαγγελείς

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πρόκειται να συναντηθούν σήμερα με τους δικηγόρους του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν

Συνάντηση δικηγόρων Στρος Καν με τους εισαγγελείς
Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης πρόκειται να συναντηθούν σήμερα με τους δικηγόρους του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρος-Καν, για να συζητήσουν για την έκβαση της υπόθεσης στην οποία κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Η ίδια πηγή γράφει ότι οι δύο πλευρές θα συζητήσουν αν η υπόθεση θα μπει στο αρχείο ή θα υπάρξει συμφωνία με τον Στρος-Καν ώστε να δηλώσει ένοχος για κάποια ήσσονος σημασίας κατηγορία εξασφαλίζοντας μικρότερη ποινή.
Κλείσιμο

Η επόμενη προγραμματισμένη εμφάνισή του στο δικαστήριο είναι στις 18 Ιουλίου.

Οι εισαγγελείς έχουν δηλώσει ότι η υπόθεση έχει αποδυναμωθεί εξαιτίας της έλλειψης αξιοπιστίας της ενάγουσας.

Η εφημερίδα επικαλείται ανώτατο δικαστικό αξιωματούχο ο οποίος ισχυρίζεται ότι οι εισαγγελείς εξακολουθούν να συλλέγουν στοιχεία και είναι πιθανόν να αποφασίσουν σήμερα αν θα βάλουν την υπόθεση στο αρχείο ή θα προτείνουν συμβιβασμό.

Ο 62χρονος Στρος-Καν συνελήφθη στις 14 Μαΐου στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και αργότερα παραιτήθηκε από την θέση του στο ΔΝΤ.

Ωστόσο οι αποκαλύψεις περί του ότι η καμαριέρα η οποία τον κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση είχε πει επανειλημμένως ψέματα --ακόμα και στην αίτησή της για την παροχή ασύλου "ως θύμα βιασμού από ομάδα στρατιωτών" στην Γουϊνέα-- έχουν μειώσει την αξιοπιστία της.

Την Παρασκευή, δικαστής αποφάσισε την άρση των περιοριστικών όρων (κατ' οίκον περιορισμό) σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ, επιστρέφοντας την εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων αλλά όχι και το διαβατήριό του, καθώς δεν έχουν αποσυρθεί ακόμη επίσημα οι κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική επίθεση.

Χθες Τρίτη η γαλλίδα συγγραφέας, Τριστάν Μπανόν, στο Παρίσι, κατέθεσε μήνυση κατά του Στρος-Καν, τον οποίο κατηγορεί για απόπειρα βιασμού στη διάρκεια συνέντευξης σε διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας το 2003, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης