Νεκρά και τα εννέα μέλη του IL-76 στο Αφγανιστάν

Νεκρά και τα εννέα μέλη του IL-76 στο Αφγανιστάν

Τα εννέα μέλη του πληρώματος ενός μεταγωγικού αεροσκάφους εταιρίας από το Αζερμπαϊτζάν το οποίο υπενοικίαζε η αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν και συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Νεκρά και τα εννέα μέλη του IL-76 στο Αφγανιστάν
Τα εννέα μέλη του πληρώματος ενός μεταγωγικού αεροσκάφους εταιρίας από το Αζερμπαϊτζάν το οποίο υπενοικίαζε η αποστολή του NATO στο Αφγανιστάν και συνετρίβη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη στο ανατολικό τμήμα της χώρας σκοτώθηκαν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών του Αφγανιστάν Νανγκιαλάι Καλατουάλ.

Το αεροπλάνο έπεσε σε ένα βουνό, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου και ότι οι σοροί των μελών του πληρώματος βρέθηκαν απανθρακωμένες.

«Οι ομάδες μας εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους. Δυστυχώς, τα εννιά μέλη του πληρώματος είναι νεκρά, δεν υπήρξε κανείς επιζών. Το αεροσκάφος έπεσε σε ένα βουνό. Τα πτώματα έχουν απανθρακωθεί και δεν είναι δυνατό να αναγνωριστούν», δήλωσε ο κ. Καλατουάλ.

Κλείσιμο
«Το αεροσκάφος καταστράφηκε ολοσχερώς και τα συντρίμμια του έχουν διασκορπιστεί σε μια μεγάλη έκταση», περίπου σαράντα χλμ. Βορειοδυτικά της Καμπούλ, συνέχισε.

Το αεροσκάφος, τύπου Ιλιούσιν 76 (IL-76), είχε απογειωθεί από το Μπακού με 18 τόνους φορτίου το οποίο προοριζόταν για τις δυνάμεις υπό το NATO και επρόκειτο να προσγειωθεί στην αμερικάνικη βάση Μπαγκράμ.

Σύμφωνα με την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Πακιστάν το αεροσκάφος ανήκε στην εταιρία Silk Way και τα εννιά μέλη του πληρώματός του ήταν αζέροι και ουζμπέκοι.


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης