Συρία: Νεκροί οκτώ αντάρτες φιλοτουρκικής οργάνωσης

Συρία: Νεκροί οκτώ αντάρτες φιλοτουρκικής οργάνωσης

Οι αντάρτες σκοτώθηκαν ύστερα από  επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από κουρδικές δυνάμεις

shutterstock_300608672
Οκτώ μαχητές μιας φιλοτουρκικής ανταρτικής οργάνωσης σκοτώθηκαν σήμερα σε σφοδρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες και μια μη κυβερνητική οργάνωση.

Ο πρώτος απολογισμός των φιλοτούρκων ανταρτών έκανε λόγο για έξι νεκρούς και τρεις τραυματίες στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, υποστηριζόμενες από κουρδικές δυνάμεις, τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα στην περιοχή της Αφρίν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Όμως η ομάδα Φαϊλάκ αλ Σαμ, που θεωρείται προσκείμενη στο συριακό παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων, ανέφερε αργότερα ότι οι νεκροί είναι οκτώ – όλοι τους ήταν μαχητές της.

Οι μάχες κράτησαν αρκετές ώρες αλλά αργά το απόγευμα επικρατούσε ηρεμία στην περιοχή, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) ανέφερε ότι οι καθεστωτικές δυνάμεις, με την υποστήριξη Κούρδων μαχητών, έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο θέσεις της Φαϊλάκ αλ Σαμ.

Τέτοιες συγκρούσεις σημειώνονται συχνά στον τομέα αυτόν. Οι φιλοτούρκοι αντάρτες, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνοι της Φαϊλάκ αλ Σαμ, ελέγχουν ένα μέρος της μεθοριακής ζώνης. Η οργάνωση αυτή συμμετείχε στις επιθέσεις που έχει εξαπολύσει ο τουρκικός στρατός από το 2016 στη βόρεια Συρία, κυρίως εναντίον των Κούρδων μαχητών.

Η σημερινή μάχη δεν συνδέεται πάντως με τις απειλές της Τουρκίας για χερσαία στρατιωτική επιχείρηση σε άλλες ζώνες των συνόρων.


Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή της φονικής σύγκρουσης του λεωφορείου στη Ρουμανία

41χρονος από την Αθήνα και με μεγάλη εμπειρία ο ορειβάτης που σκοτώθηκε στον Όλυμπο

100 ημέρες από τον θάνατο της Μαχσά Αμινί - Τι άλλαξε στο Ιράν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης