Qatargate: Έρευνα για τις διαρροές στον Τύπο από τη βελγική εισαγγελία

Qatargate: Έρευνα για τις διαρροές στον Τύπο από τη βελγική εισαγγελία

Οι βελγικές Αρχές αναμένεται να προχωρήσουν σε έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών καθώς σημειώνουν πως είναι πιθανό να βλάψουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση

kaili_delfoi
Τις συνεχείς διαρροές στον Τύπο τμημάτων της δικογραφίας για το σκάνδαλο του Qatargate ερευνά η βελγική εισαγγελία, καθώς όπως σημειώνουν είναι πιθανό να βλάψουν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση, σύμφωνα με την L'Echo.

Από τότε που ξέσπασε η υπόθεση του Qatargate, ευαίσθητες πληροφορίες που φαίνεται να προέρχονται από την υπόθεση δημοσιεύονται καθημερινά στον Τύπο.

Την Τρίτη (20/12), οι ημερήσιες εφημερίδες La Repubblica και Le Soir και η εβδομαδιαία Knack δημοσίευσαν λεπτομέρειες από μία έκθεση που συνέταξε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ. Στο σημείωμα αυτό φαίνεται ότι η Εύα Καϊλή, εκ των βασικών υπόπτων της υπόθεσης, έκανε μερική ομολογία σε μια από τις πρώτες της καταθέσεις της.

Σύμφωνα, με τη Le Soir, η Εύα Καϊλή παραδέχθηκε ότι ζήτησε από τον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. «Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι έδωσε οδηγίες στον πατέρα της να κρύψει τα λεφτά» αναφέρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μισέλ Κλεζ, που ηγείται των ερευνών για το Qatargate, στο έγγραφο για τη σύλληψη της Εύας Καϊλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, αποσπάσματα από έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας που περιείχε συνομιλίες μεταξύ του Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, της συζύγου του και της κόρης του δημοσιεύτηκαν επίσης από διάφορα μέσα.

«Οι διαρροές στον Τύπο μπορούν να θέσουν την υπόθεση σε κίνδυνο, γι' αυτό και ξεκινάμε έρευνα για παραβίαση του επαγγελματικού απορρήτου», εξήγησε ο Έρικ Βαν ντερ Σιπτ, δικαστής Tύπου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Κλείσιμο
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η βελγική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καλύψει το απόρρητο ενός τέτοιου φακέλου», τόνισε ένας από τους δικηγόρους του Παντζέρι.

Ειδήσεις σήμερα

Τεχνολογική επανάσταση στην Ελλάδα - Ξένοι κολοσσοί επενδύουν σε Cloud και Data Centers

Δολοφονία στο Μαρούσι - Η γνωριμία από το Tinder, η προδοσία και η αιματηρή κατάληξη

Δίκη για Μάτι: Νέες συγκλονιστικές καταθέσεις για τη φονική πυρκαγιά - «Κάηκε σαν ποντίκι μέσα στη φάκα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης