Qatar Gate - Κριτική του Βέλγου πρωθυπουργού στην ΕΕ: Η Δικαιοσύνη μας κάνει αυτό που δεν μπόρεσε το Ευρωκοινοβούλιο

Qatar Gate - Κριτική του Βέλγου πρωθυπουργού στην ΕΕ: Η Δικαιοσύνη μας κάνει αυτό που δεν μπόρεσε το Ευρωκοινοβούλιο

Ο Ντε Κρο τονίζει ότι η επιχείρηση εξάρθρωσης δεν έγινε εν μία νυκτί

25012438
«Η βελγική δικαιοσύνη κάνει αυτό που, εκ πρώτης όψεως, δεν έχει κάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου εξαπολύοντας επίθεση στο Ευρωκοινοβούλιο μετά τις αποκαλύψεις για το Qatar Gate που αντιμεωπίζεται ως σκάνδαλο μεγατόνων. 

Ο Αλεξάντερ Ντε Κρο χαιρέτισε το έργο των βελγικών αρχών, αλλά είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έχει πολλά μέσα για να αυτορυθμιστεί. Αποδεικνύεται ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου που βασίζεται σε εθελοντικές προσπάθειες, το οποίο σαφώς δεν ήταν αρκετό».

Ο Ντε Κρο πρόσθεσε ότι η επιχείρηση δεν έγινε εν μία νυκτί, αλλά είναι αποτέλεσμα μιας «μακράς και ενδελεχούς προσπάθειας» για μεγάλο χρονικό διάστημα με πολλούς πόρους.

Ερωτηθείς από το δίκτυο Politico εάν θα γίνουν περισσότερες επιδρομές ή συλλήψεις, απάντησε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ότι «πρέπει να πάμε μέχρι το τέλος, θα πάμε μέχρι το τέλος».

«Αν αποδειχθεί ότι είναι το Κατάρ, νομίζω ότι επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ολόκληρη η ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου είχε πολλά, πραγματικά πολλά, προβλήματα που συνδέονται με αυτήν» επισήμανε.

«Προφανώς, η βελγική Δικαιοσύνη κάνει αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» σχολίασε ακόμη ο Βέλγος πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Με €1.000 κεφάλαιο και έδρα το Κολωνάκι ιδρύθηκε η εταιρεία real estate της Καϊλή

Γιάννης Διακογιάννης: Ο sports caster-θρύλος που ονειρευόταν να γίνει τενόρος

Συνελήφθη στις Μπαχάμες ο έκπτωτος «βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων» Σαμ Μπάνκμαν Φριντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης