Ρωσία: Για «πυρηνική τρομοκρατία» κατηγορεί η Μόσχα την ουκρανική κυβέρνηση

Ρωσία: Για «πυρηνική τρομοκρατία» κατηγορεί η Μόσχα την ουκρανική κυβέρνηση

O Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι συνεχίζει να επιτίθεται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

kremlino
Συνεχίζοντας την προπαγάνδα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοιγκού κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι συνεχίζει να επιτίθεται στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και ότι εμπλέκεται σκοπίμως σε «πυρηνική τρομοκρατία».

«Η Ρωσία κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει την ασφάλεια του εργοστασίου», δήλωσε σήμερα ο Σοιγκού, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με τους στρατιωτικούς του αρχηγούς, σύμφωνα με αντίγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Σε αντάλλαγμα, το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα πυρηνικής καταστροφής συνεχίζοντας να βομβαρδίζει σκοπίμως τη συγκεκριμένη εγκατάσταση», πρόσθεσε.

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τόνισε ο Ρώσος υπουργός, η Ουκρανία εκτόξευσε 33 βλήματα μεγάλου βεληνεκούς με στόχο το εργοστάσιο. Τα περισσότερα από αυτά αναχαιτίστηκαν από την ρωσική αεράμυνα, όπως υποστηρίζει ο Ρώσος υπουργός. Ωστόσο, κάποιοι είχαν «στοχεύσει σε αντικείμενα» επηρεάζοντας την ασφαλή λειτουργία του πυρηνικού σταθμού.

«Θεωρούμε αυτές τις επιθέσεις από τα ουκρανικά στρατεύματα ως πυρηνική τρομοκρατία», τόνισε ο Ρώσος υπουργός. Ο πυρηνικός σταθμός που βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Έχει δεχτεί επανειλημμένως πυρά τους τελευταίους μήνες, για τα οποία Ρωσία και Ουκρανία εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες.


Ειδήσεις σήμερα:

'Eρχονται ισχυρές καταιγίδες αύριο το βράδυ στην Αττική - Νέα σύντομη αλλά ισχυρή κακοκαιρία

Σάλος με τη μητέρα που πετάει φαγητό στο πάτωμα για να φάει το μωρό της - Δείτε βίντεο

Συγκλονίζουν οι συμμαθητές του 11χρονου: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά, έρχεται να παίξει ο Βασίλης»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης