ΗΠΑ: Η προστασία των παιδιών στο Twitter, No1 ανησυχία κατά τη συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν-Έλον Μασκ

ΗΠΑ: Η προστασία των παιδιών στο Twitter, No1 ανησυχία κατά τη συνάντηση Εμανουέλ Μακρόν-Έλον Μασκ

Όσα συζητήθηκαν σχετικά με τη διασπορά βίαιου και εξτρεμιστικού περιεχομένου, καθώς και τη λειτουργία της πλατφόρμας εντός ευρωπαϊκών ορίων

μασκ-μακρον37
Ραντεβού με φόντο το διαδικτυακό «μπλε πουλί» πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα Εμανουέλ Μακρόν και Έλον Μασκ, κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ.

Ο Μακρόν έλαβε βεβαίωση από τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter πως, παρά τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, η πλατοφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσει να υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, χωρίς να υπονομεύεται η ελευθερία του λόγου, με αποκλεισμό βίαιου και εξτρεμιστικού περιοεχομένου και με γνώμονα την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.



Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστή την είδηση της συνάντησης με τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της τεχνολογίας μέσω αναρτήσεων στο Twitter, σημείωνοντας πως είχαν μια ξεκάθαρη και τίμια συζήτηση ως προς τη λειτουργία της πλατφόρμας εντός ευρωπαϊκών ορίων.

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, ο Μασκ διαβεβαίωσε τον Μακρόν πως η προστασία της ελευθερίας του λόγου βρίσκεται σε «καλά χέρια», ενώ το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες περνά από αυστηρό έλεγχο αποτρέποντας τη διάδοση βίαιοων και εξτρεμιστικών μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.



Επιπλέον, συμφώνησαν στη βελτίωση των δράσεων στη ψηφιακή πλατφόρμα που αφορούν στην προστασία των παιδιών. Όπως έγραφε ο ίδιος: «Ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε σε αυτό σήμερα. Ας προστατεύσουμε περισσότερο τα παιδιά μας στο Διαδίκτυο!».



Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία στον Πειραιά: 23χρονος σκότωσε την 19χρονη σύντροφό του και παραδόθηκε

Σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων 2-4 μέρες ύστερα από μία μεγάλη σεισμική δόνηση


«Ο Ερντογάν με αποκαλούσε Χίτλερ κάθε έξι ώρες» λέει ο Νετανιάχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης