Ο Μπάιντεν θα παραθέσει δείπνο στον Μακρόν με αστακό από το Μέιν και αφρώδη οίνο από την Καλιφόρνια

Ο Μπάιντεν θα παραθέσει δείπνο στον Μακρόν με αστακό από το Μέιν και αφρώδη οίνο από την Καλιφόρνια

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θέλει να μυήσει τον Γάλλο ομόλογό του στις αμερικανικές γεύσεις 

deipno_wh
Αστακό από το Μέιν, κρασιά από την Καλιφόρνια, τυριά από Όρεγκον, Καλιφόρνια και Ουισκόνσιν θα περιλαμβάνει το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τη σύζυγό του Μπριζίτ και άλλους προσκεκλημένους.

Η κεντρική εκδήλωση της πρώτης επίσημης επίσκεψης που δέχεται ο Μπάιντεν ως οικοδεσπότης στον Λευκό Οίκο θα γίνει σε περίπτερο που στήθηκε στους Κήπους της προεδρικής κατοικίας.

Ειδικότερα, οι προσκεκλημένοι θα γευτούν αμερικανικές σπεσιαλιτέ, όπως αστακό από το Μέιν ποσέ με βούτυρο, American Osetra χαβιάρι και βοδινό και πατάτες, ενώ θα ακολουθήσουν τυριά από το Όρεγκον, την Καλιφόρνια και το Ουισκόνσιν.

Τα εδέσματα θα συνοδεύονται από κρασιά από την Καλιφόρνια - Newton «Unfiltered» Chardonnay (σαρντονέ) και Anakota «Knights Valley» Cabernet Sauvignon (καμπερνέ σοβινιόν), μαζί με αφρώδη οίνο με γαλλικές ρίζες από την Καλιφόρνια Roederer Estate Brut Rose.

Το επιδόρπιο θα περιλαμβάνει κέικ Orange chiffon και ψητά αχλάδια με σιρόπι εσπεριδοειδών μαζί με «glace creme fraiche» (παγωτό ανθόγαλο).

dinner_wh1
Κλείσιμο


Τι είχαν προσφέρει Τραμπ και Ομπάμα στους Γάλλους προέδρους

Η παράθεση γεύματος που συνοδεύεται με αμερικανικό κρασί σε επίσημους επισκέπτες από τη Γαλλία δεν είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από τον Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε συνοδεύσει το δείπνο που είχε παραθέσει στον Μακρόν με ένα «Domaine Serene» Chardonnay από το Όρεγκον, από καλλιέργεια κλημάτων από την Ντιζόν της Γαλλίας, και ένα Oregon Pinot Noir από το οινοποιείο «Domaine Drouhin», που έχει τις ρίζες του στη Βουργουνδία των ετών του 1880.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης συνοδεύσει δείπνο που παρέθεσε στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με σαρντονέ από το οινοποιείο της Βιρτζίνια Thibaut-Janisson Winery, το οποίο έχουν ιδρύσει δύο Γάλλοι.


Ειδήσεις σήμερα:

«Βλέπαμε ανθρώπους να επιπλέουν» - Συγκλονίζουν επιζήσαντες στη δίκη για το Μάτι

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για την κακοκαιρία «Άριελ» - Καταιγίδες σε βόρεια Ελλάδα και Αιγαίο


Μπαράζ επιστολών με εκρηκτικά στην Ισπανία - Έστειλαν και στον Σάντσεθ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης