Βραζιλία: Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από εισβολή ενόπλου σε δύο σχολεία

Βραζιλία: Τρεις νεκροί και 11 τραυματίες από εισβολή ενόπλου σε δύο σχολεία

Ενοπλος άνοιξε πυρ σε σχολείο και στο γραφείο των καθηγητών σκοτώνοντας δύο άτομα, πριν μεταβεί σε άλλο σχολείο όπου σκοτώθηκε μία μαθήτρια από τα πυρά του

brazil-shooting
Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 11 τραυματίστηκαν στη Βραζιλία όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με όπλο σε δύο σχολεία στη νοτιοανατολική πολιτεία Εσπίριτου Σάντο.

Αξιωματούχοι είπαν ότι ένας έφηβος που φορούσε στρατιωτική στολή άνοιξε πυρ σε δύο σχολεία στην κωμόπολη Αρακρούζ, ένα δημόσιο και ένα ιδιωτικό. Ο δράστης, που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αναζητείται.

Η τοπική αστυνομία ανέφερε αρχικά ότι υπήρχαν υποψίες πως ο δράστης ήταν μαθητής σε ένα από τα δύο σχολεία, ωστόσο αργότερα οι αρχές ανέφεραν ότι αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τα περιστατικά συνέβησαν γύρω στις 10:00 της Παρασκευής (15:00 ώρα Ελλάδας) . 



Κλείσιμο
Οι πρώτες πληροφορίες από τις αρχές, αναφέρουν βραζιλιάνικά μέσα ενημέρωσης, κάνουν λόγο για έναν νεαρό άνδρα. Στο πρώτο σχολείο μπήκε και άρχισε να πυροβολεί μόλις μπήκε στο κτίριο, ενώ άρχισε να πυροβολεί και μέσα στο γραφείο των καθηγητών.

Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το κίνητρο του δράστη.

Οι ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία είναι σπάνιο γεγονός στη Βραζιλία. Η φονικότερη σημειώθηκε στις 7 Απριλίου 2011, όταν ένας 24χρονος άνοιξε πυρ στο παλιό σχολείο του, στα προάστια του Ρίο ντε Τζανέιρο, σκοτώνοντας 12 μαθητές. Στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Πιο πρόσφατα, στις 13 Μαρτίου 2019, δύο πρώην μαθητές σκότωσαν οκτώ ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 11 σε ένα λύκειο της πόλης Σουζάνο, στην περιοχή του Σάο Πάουλο.

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Η πολιτική μας γεννά νέο πλούτο, ο οποίος μοιράζεται στους Έλληνες


Στις 9 Δεκεμβρίου θα δικαστεί ο τράπερ Trannos - Δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη διοικητική υπάλληλος στην Κιβωτό της Καλαμάτας – Βρέθηκε περίστροφο σε συρτάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης