Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατροί κάνουν εγχείρηση καρδιάς παρά το μπλακ άουτ από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο - Βίντεο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατροί κάνουν εγχείρηση καρδιάς παρά το μπλακ άουτ από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο - Βίντεο

Γιατροί - ήρωες δεν σταματούν την επέμβαση στο παιδάκι - Η Ρωσία σφυροκοπά με αμείωτο ρυθμό την Ουκρανία και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας

kievo-giatroi-645
Τα ρωσικά πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει «μαζικές διακοπές ρεύματος» στην Μολδαβία. Τα νέα πλήγματα δημιουργούν περαιτέρω πίεση σε ένα ενεργειακό σύστημα που καταστρέφεται ταχύτερα από ό,τι μπορεί να επισκευαστεί.

Την ίδια ώρα ένα συγκλονιστικό βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Guardian, με τους γιατρούς σε νοσοκομείο του Κιέβου να κάνουν εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς σε ένα παιδί την στιγμή που η πόλη έχει βυθιστεί το σκοτάδι λόγω ενός ακόμη μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με τον Borys Todurov, τον χειρουργό που κινηματογράφησε την επέμβαση, ήταν ήδη σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. «Έτσι κάνουμε σήμερα εγχείρηση καρδιάς», είπε.

Δείτε βίντεο:

Kyiv surgeons perform heart surgery on child despite power cut

Στο Λβιβ μέσα σε διάστημα 30 ωρών πραγματοποιήθηκαν εννέα εγχειρήσεις μεταμόσχευσης οργάνων που προήλθαν από δωρητές.

«Σε διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 24 ωρών έγιναν δύο μεταμοσχεύσεις καρδιάς, συκωτιού και έξι νεφρών. Στις εγχειρήσεις αυτές εργάσθηκαν ομάδες αποτελούμενες από εκατοντάδες γιατρούς» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Στο ογκολογικό κέντρο στην περιφέρεια Τσερκάσκι έγιναν δύο εγχειρήσεις μεταμόσχευσης νεφρών.

«Οι δύο μεταμοσχεύσεις έγιναν σχεδόν ταυτόχρονα στο ίδιο χειρουργείο. Το νοσοκομείο λειτουργούσε με γεννήτριες» αναφέρει το υπουργείο. Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος του BBC News Ukraina, Μιροσλάβα Πέτσα, οι γιατροί του Κιέβου πραγματοποιούσαν χειρουργική επέμβαση καρδιάς σε παιδάκι όταν κόπηκε το ρεύμα στο νοσοκομείο. Οι χειρουργοί συνέχισαν την επέμβαση, χρησιμοποιώντας τους φακούς κεφαλής.

«Ένα παιδί στο Κίεβο υποβαλλόταν σε εγχείρηση καρδιάς όταν τα φώτα στο χειρουργείο έσβησαν ξαφνικά. Με αυτόν τον τρόπο οι Ουκρανοί γιατροί πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις αυτές τις μέρες -- σε καταφύγια φορώντας φακούς κεφαλής» έγραψε η Πέτσα που ανέβασε βίντεο στο Twitter με τον διευθυντή του Καρδιολογικού Κέντρου του Κιέβου Μπορίς Τοντούροφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Κιβωτός του Κόσμου - Η πρεσβυτέρα είναι το πρόσωπο που «άδειασε» τραπεζική θυρίδα υπό άκρα μυστικότητα

Metron Analysis: Στο 10,2 η διαφορά στην εκτίμηση ψήφου, «νταμπλ σκορ» Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Βιασμός 12χρονης: Ο Μίχος «δίνει» τον «Γιώργο» ως μαστροπό και βιαστή του κοριτσιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης