Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομάδα 16 γερουσιαστών ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει επιθετικά drones στο Κίεβο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομάδα 16 γερουσιαστών ζήτησε από τον Μπάιντεν να στείλει επιθετικά drones στο Κίεβο

Η Ουάσιγκτον παραμένει δύσπιστη για την αποστολή σύγχρονων UAV στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία

biden_usa123
Μια διακομματική ομάδα 16 γερουσιαστών των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν να στείλει οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-1C Gray Eagle στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη η Wall Street Journal.

Η αποστολή όπλων τέτοιου τύπου θα εξυπηρετούσε το Κίεβο να αντιμετωπίσει τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που φέρεται να χρησιμοποιεί ο ρωσικός στρατός, καθώς και να επιτεθεί στο ναυτικό της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφεραν οι γερουσιαστές σε επιστολή που απέστειλαν στον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέρριψε το αίτημα του Κιέβου για την αποστολή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Gray Eagle, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω φόβων ότι η προηγμένη οπλική τεχνολογία θα μπορούσε να κλαπεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Τον Σεπτέμβριο, μια άλλη ομάδα 17 γερουσιαστών κάλεσε επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν να παράσχει στην Ουκρανία τα εν λόγω μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η Wall Street Journal ανέφερε, πάντως, ότι η Ουάσιγκτον παραμένει δύσπιστη για την αποστολή σύγχρονων UAV στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Ειδήσεις σήμερα:

«Κάναμε μασάζ στον πατέρα Αντώνιο όπως κάθε παιδί στον πατέρα του», λέει τρόφιμος της Κιβωτού

Άρση της βουλευτικής ασυλίας Πάτση ζητά ο εισαγγελέας Εφετών - Στη Βουλή ο φάκελος

Μήνυμα Δένδια για τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου: Η Μεσόγειος δεν αποτελεί εμπόδιο μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης