Ρωσία: Τις μητέρες έφεδρων που κλήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα συναντήσει ο Πούτιν

Ρωσία: Τις μητέρες έφεδρων που κλήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία θα συναντήσει ο Πούτιν

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στην Ουκρανία –μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους 300.000 εφέδρους που έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο

putin_neo
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες τις μητέρες των εφέδρων που κλήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και η ρωσική εισβολή έχει πυροδοτήσει τη μεγαλύτερη αντιπαράθεση μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί να πολεμήσουν στην Ουκρανία –μεταξύ των οποίων και κάποιοι από τους 300.000 και πλέον εφέδρους που έχουν κληθεί στο πλαίσιο της επιστράτευσης που ανακοινώθηκε από τον Πούτιν τον Σεπτέμβριο.

Η συνάντηση με τις μητέρες των στρατιωτών, που αρχικά έγινε γνωστή από την εφημερίδα Vedomosti, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας στις 27 Νοεμβρίου.

«Πράγματι, σχεδιάζεται μια τέτοια συνάντηση, μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς εάν ο Πούτιν επρόκειτο να έχει συνάντηση με τις μητέρες των επιστρατευμένων. «Μια τέτοια συνάντηση βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας».

«Ο πρόεδρος έχει συχνά τέτοιες συναντήσεις, δεν είναι όλες δημόσιες. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος λαμβάνει ενημέρωση από πρώτο χέρι για την πραγματική κατάσταση των υποθέσεων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Ποια είναι η νέα πρόεδρος της «Κιβωτού του Κόσμου», Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Υπογράφηκε η συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για τις περιοχές έρευνας και διάσωσης

Γνωστές από τον Αύγουστο στην «Κιβωτό» οι καταγγελίες - «Δεν ξέραμε», έλεγε ο πατέρας Αντώνιος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης