Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η Ρωσία καταγγέλλει την Ουκρανία ότι βομβαρδίζει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Η περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβε η Ρωσία λίγο αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία, έχει βομβαρδιστεί κατ΄επανάληψη

zapo
Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, που τελεί υπό ρωσικό έλεγχο, βομβαρδίστηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις αλλά δεν έχει ανιχνευθεί διαρροή ακτινοβολίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχο από τη ρωσική υπηρεσία πυρηνικής ενέργειας Rosenergoatom.

Δεκαπέντε οβίδες εκτοξεύθηκαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Ρενάτ Κάρτσαα, σύμβουλο του διευθύνοντος συμβούλου της Rosenergoatom.

"Βομβάρδισαν όχι μόνο χθες, αλλά και σήμερα, βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή", είπε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε πως οποιαδήποτε επίθεση πυροβολικού στις εγκαταστάσεις αποτελεί απειλή στην πυρηνική ασφάλεια.

Ο Καρτσάα είπε πως οι οβίδες εκτοξεύθηκαν κοντά σε μια εγκατάσταση αποθήκευσης ξηρών πυρηνικών αποβλήτων και σε ένα κτίριο που στεγάζει χρησιμοποιημένο πυρηνικό καύσιμο, και πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν ανιχνευθεί εκπομπές ραδιενέργειας, σύμφωνα με το TASS.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για σχόλια.

Η περιοχή του σταθμού της Ζαπορίζια, τον οποίο κατέλαβε η Ρωσία λίγο αφότου εισέβαλε στην Ουκρανία, έχει βομβαρδιστεί κατ΄επανάληψη, με το Κίεβο και τη Μόσχα να αλληλοκατηγορούνται για τις επιθέσεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πυρηνικό δυστύχημα.

Κλείσιμο
Ο σταθμός, ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός στην Ευρώπη, παρείχε περίπου το ένα πέμπτο του ηλεκτρισμού της Ουκρανίας πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, και αναγκάστηκε να λειτουργήσει με εφεδρικές γεννήτριες αρκετές φορές.


Ειδήσεις σήμερα:

Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο των αρχών για τις καταγγελίες κακοποιήσεων και ασέλγειας στην Κιβωτό


Ιστορικός χιονιάς πλήττει τη Νέα Υόρκη, ακυρώνονται πτήσεις - Πρωτοφανείς εικόνες και βίντεο


Ο Κουέντιν Ταραντίνο επιβεβαιώνει ότι η επόμενη ταινία του θα είναι η τελευταία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης