Αγόρι εννέα ετών σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στο Ιράν

Αγόρι εννέα ετών σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στο Ιράν

Χρήση πραγματικών πυρών έκαναν αστυνομικοί στην πόλη Ιζέχ - Καταγγελίες ότι οι αρχές έκλεψαν από το νεκροτομείο τη σορό ενός 14χρονου που σκοτώθηκε στην ίδια πόλη

iran-boy
Δύο αγόρια, εννέα και 14 ετών, βρήκαν τον θάνατο από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας στο Ιράν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τη χώρα εδώ και δύο μήνες.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης μιλούν για επτά θανάτους από επίθεση «τρομοκρατών» στο Ιζέχ, ωστόσο το BBC Persian αναφέρει ότι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας έκαναν χρήση πραγματικών πυρών, σκοτώνοντας τα αγόρια.

Πρόκειται για τον Κιάν Πιρφλάκ, εννέα ετών, και τον Σεπέχρ Μαγκσουντί, 14 ετών.



Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα γίνονται έπειτα στη μνήμη της Μαχσά Αμινί, της 22χρονης που πέθανε τον Σεπτέμβριο μετά τη σύλληψή της γιατί δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ.

Κλείσιμο
Άλλοι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλα περιστατικά στη χώρα την Τετάρτη. Τουλάχιστον 362 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τα μέσα Σεπτεμβρίου στις διαδηλώσεις και οι συλληφθέντες φτάνουν τις 16.000.

Η οικογένεια του εννιάχρονου δήλωσε στο BBC Persian ότι ο μικρός ήταν στο αυτοκίνητο με τον πατέρα του όταν άρχισαν να πυροβολούν αστυνομικοί. Το αγόρι χτυπήθηκε στο στήθος και πέθανε επί τόπου, ενώ ο πατέρας του χτυπήθηκε στην πλάτη και νοσηλεύεται.

Πηγή κοντά στην οικογένεια του 14χρονου που επίσης σκοτώθηκε ανέφερε ότι ο νεαρός χτυπήθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Ανέφερε μάλιστα ότι οι αρχές ασφαλείας έκλεψαν τη σορό του από το νεκροτομείο δύο ώρες από τη στιγμή που τον μετέφεραν εκεί.



Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Η Ελλάδα θα έχει συνομιλίες μόνο με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης

Δεκάδες παιδιά «εισαγγελικής εντολής» έγκλειστα για μήνες στα Νοσοκομεία Παίδων

Κιβωτός του Κόσμου: Καταγγελίες για κακοποιήσεις, μαρτυρία για ασέλγεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης