Γερμανία: Σύλληψη πυροσβέστη για τον εμπρησμό σε ξενoδοχείο με Ουκρανούς πρόσφυγες

Γερμανία: Σύλληψη πυροσβέστη για τον εμπρησμό σε ξενoδοχείο με Ουκρανούς πρόσφυγες

Δεν ήταν πολιτικά τα κίνητρα, λένε οι αρχές - Μάρτυρες είχαν δει τον φερόμενο ως δράστη να έρχεται με το αυτοκίνητο και να φεύγει μέσα σε λίγα λεπτά

germania-fotia1
Οι αρχές στη Γερμανία συνέλαβαν έναν πυροσβέστη με την κατηγορία ότι έβαλε τον Οκτώβριο φωτιά σε ξενοδοχείο για Ουκρανούς πρόσφυγες στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ο 32χρονος ήταν μάλιστα ένας από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν να σβήσουν την πυρκαγιά, η οποία προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, αλλά όχι θύματα.

Δύο ημέρες πριν από το περιστατικό κάποιος είχε ζωγραφίσει μια σβαστικά στο κτίριο, οδηγώντας στην υπόθεση ότι η πυρκαγιά είχε γίνει για ιδεολογικούς λόγους.

Οι αρχές, σημειώνει η Guardian, εκτιμούν ότι η φωτιά στον ξενώνα ήταν μία από τις 19 απόπειρες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Βίσμαρ. Άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά σε δασική έκταση, σε μια θημωνια και σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.

Οι αρχές δεν βλέπουν πάντως ιδεολογικό κίνητρο σε όλα αυτά τα περιστατικά.

germania-fotia
Κλείσιμο


Ο 32χρονος, που ήταν εθελοντής αλλά και επαγγελματίας πυροσβέστης από νεαρός, αρνείται ότι σχετίζεται με την πυρκαγιά.

Είχε ανακριθεί και αυτός, όπως οι συνάδελφοί του, μετά την πυρκαγιά στον ξενώνα, αλλά οι αντιφάσεις του τον κατέστησαν ύποπτο στα μάτια της αστυνομίας. Εν τω μεταξύ μάρτυρες τον είδαν σε σημεία άλλων πυρκαγιών – σε μια περίπτωση μάλιστα τον είδαν να έρχεται με το αυτοκίνητο και να φεύγει μέσα σε λίγα λεπτά.

Το περιστατικό, στις 19 Οκτωβρίου, έγινε αντικείμενο πολιτικής αντιπαραθεσης. Το SPD επισημανε ότι υπάρχει πρόβλημα ρητορικής μίσους που οδηγεί σε παρόμοιες επιθέσεις, ενώ ο ηγέτης του CDU, Φρίντριχ Μέρτς, έλεγε ότι οι Ουκρανοί στη Γερμανία κάνουν ένα είδος «κοινωνικού τουρισμού» με τα επιδόματα που εισπράττουν πριν επιστρέψουν στην Ουκρανία.



Ειδήσεις σήμερα:

Δένδιας: Η Ελλάδα θα έχει συνομιλίες μόνο με την εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης

Δεκάδες παιδιά «εισαγγελικής εντολής» έγκλειστα για μήνες στα Νοσοκομεία Παίδων

Κιβωτός του Κό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης