Αίγυπτος: Η κατάσταση της υγείας του Αλάα Αμπντέλ Φάταχ έχει επιδεινωθεί, λέει η οικογένειά του

Αίγυπτος: Η κατάσταση της υγείας του Αλάα Αμπντέλ Φάταχ έχει επιδεινωθεί, λέει η οικογένειά του

Ο κρατούμενος πολιτικός ακτιβιστής τερμάτισε την απεργία πείνας δέχτηκε για πρώτη φορά εδώ και μήνες επίσκεψη από τη μητέρα και την αδελφή του

Alaa_Abdel_Fattah
Η κατάσταση της υγείας του Αιγυπτιοβρετανού πολιτικού κρατούμενου Αλάα Αμπντέλ Φάταχ «έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε την Πέμπτη η αδελφή του Μόνα Σεΐφ μετά την πρώτη επίσκεψη της οικογένειας εδώ και έναν μήνα στον κρατούμενο που έβαλε τέλος σε μια απεργία πείνας επτά μηνών.

Για πρώτη φορά από τις 24 Οκτωβρίου, ο φιλοδημοκρατικός μπλόγκερ που θα κλείσει αύριο τα 41, είδε σήμερα τη μητέρα του Λάιλα Σουέιφ και την αδελφή του Σανάα Σεΐφ.

«Η κατάσταση του Αλάα Αμπντέλ Φάταχ επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό τις τελευταίες δύο εβδομάδες», έγραψε η Μόνα Σέιφ στο Twitter λίγο μετά την επίσκεψη.

Η οικογένειά του είχε ανακοινώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι σταμάτησε την απεργία πείνας που είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο και είχε κλιμακώσει κατά την έναρξη της διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα, αρνούμενος να δεχθεί νερό.

Ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, είχαν συζητήσει για την υπόθεσή του με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.

Ακτιβιστής και μπλόγκερ που έγινε γνωστός κατά την εξέγερση του 2011 εναντίον του τότε προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μπουμπάρακ, ο Άμπντελ Φάταχ έχει αναχθεί σε σύμβολο για δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιους -από φιλελεύθερους ως ισλαμιστές- που διώκονται έκτοτε.

Κλείσιμο
Ξεκίνησε απεργία πείνας στις 2 Απριλίου διαμαρτυρόμενος για την κράτησή του και την αντιμετώπισή του στη φυλακή. Πρόσφατα απέκτησε βρετανική υπηκοότητα, μια κίνηση που η οικογένειά του ήλπιζε ότι θα βοηθούσε στην απελευθέρωσή του και θα τραβούσε την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στην τύχη και των άλλων κρατουμένων.

Σε μια σπάνια επίσημη ανακοίνωση για τον Άμπντελ Φάταχ, ο εισαγγελέας της Αιγύπτου ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή. Λίγο αργότερα η οικογένειά του ενημερώθηκε από τις σωφρονιστικές αρχές ότι υπήρξε ιατρική παρέμβαση για να διατηρηθεί στη ζωή.

Ο πρόεδρος Σίσι, ο οποίος ανέτρεψε με πραξικόπημα τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, δήλωσε ότι η ασφάλεια και η σταθερότητα είναι υψίστης σημασίας και αρνείται ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ειδήσεις σήμερα:

8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή στον «ψευτογιατρό»

Τι είναι το κοτόπουλο... χωρίς κοτόπουλο - Η γεύση και πώς «καλλιεργείται»

Μηταράκης: Έχουμε όρια απέναντι στον Ερντογάν - Είναι αυτονόητο ότι «δεν θα έρθουν βράδυ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης