Πολωνία: Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος - Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε

Πολωνία: Βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος - Ο κρατήρας που δημιουργήθηκε

Δημιουργήθηκε μεγάλος κρατήρας - Αποκλεισμένη η περιοχή με τις έρευνες να συνεχίζονται

polland
Αποκλεισμένη παραμένει η περιοχή όπου κατέπεσε ο πύραυλος, στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Φωτογραφίες και βίντεο στο χωριό Πρζεβοντόφ της Πολωνίας, όπου σημειώθηκε η πτώση, είναι ενδεικτικές του θρίλερ που επικρατεί τις τελευταίες ώρες.

Τη στιγμή που συνεχίζονται οι έρευνες, σε πλάνα που κυκλοφορούν φαίνεται ο μεγάλος κρατήρας που δημιούργησε ο πύραυλος, ενώ διακρίνονται και αστυνομικοί με ειδικές στολές.

Νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε Μόσχα και Κίεβο έχει δημιουργήσει το επεισόδιο, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να υπογραμμίζει ότι ο πύραυλος δεν είναι ουκρανικός.

Ωστόσο, το ΝΑΤΟ και η πολωνική κυβέρνηση δεν αναγνωρίζουν τον πύραυλο ως ρωσικό

Κλείσιμο
Σε περίπτωση που τον αναγνώριζαν, αυτό θα επέβαλε την εκκίνηση συγκεκριμένων διαδικασιών από πλευράς Βορειοατλαντικής Συμμαχίας από τη στιγμή που η Πολωνία είναι μέλος της.


Ειδικότερα, σε περίπτωση που συντελεστεί επίθεση σε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ τότε εκείνο δύναται να παρέμβει με στρατιωτικές δυνάμεις, όπως προβλέπεται στο άρθρο 5.



Στο άρθρο 4, δε, το οποίο ζήτησε η Βαρσοβία να εφραμοστεί στην αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, προβλέπεται η έναρξη συνομιλιών κάτι που δεν αποκλείεται οι πολωνικές αρχές να επιδιώξουν και πάλι να ενεργοποιηθεί. 

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, από την πλευρά του, σε σειρά δηλώσεων μετά το συμβάν έριξε στη Μόσχα την ευθύνη από την άποψη ότι εκείνη εξαπέλυσε δεκάδες πυραύλους και ως εκ τούτου οι παράπλευρες απώλειες ήταν μοιραίο να παρουσιαστούν. 

Την ίδια στιγμή, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ κατέστησε σαφές ότι η Συμμαχία είναι προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

8 φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή στον «ψευτογιατρό»

Τι είναι το κοτόπουλο... χωρίς κοτόπουλο - Η γεύση και πώς «καλλιεργείται»

Μηταράκης: Έχουμε όρια απέναντι στον Ερντογάν - Είναι αυτονόητο ότι «δεν θα έρθουν βράδυ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης