Τουρκία: «Αντίποινα» το περιστατικό με τον Τζιτζικώστα στην Σμύρνη, λέει το Haber Global

Τουρκία: «Αντίποινα» το περιστατικό με τον Τζιτζικώστα στην Σμύρνη, λέει το Haber Global

Το φιλοκυβερνητικό δίκτυο υποστηρίζει προκλητικά πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας «φιλοξενήθηκε για κάποιο διάστημα από τις τουρκικές Αρχές» και πως αρνήθηκε να εισέλθει στην Τουρκία, όταν επιλύθηκε το «τεχνικό» πρόβλημα

5715466
«Αντίποινα» απέναντι στην Ελλάδα, αφήνει να εννοηθεί πως αποτελεί το πρόσφατο περιστατικό με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στην Σμύρνη, το τουρκικό φιλοκυβερνητικό δίκτυο Haber Global. To μέσο κάνει αναφορά στην απαγόρευση εισόδου των ελληνικών Αρχών προς τον Αμπντουλάχ Ερέν, πρόεδρο της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (YTB) καθώς και του πρώην γενικού διευθυντή του TRT Ιμπραήμ Ερέν. Και οι δύο με καταγωγή από την Θράκη.

Το ρεπορτάζ μιλάει για «ευκαιρία» της Ελλάδας να «αυξήσει την ένταση» ανάμεσα στις δύο χώρες, λέγοντας πως ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας «φιλοξενήθηκε για κάποιο διάστημα από τις τουρκικές Αρχές» και πως αρνήθηκε να εισέλθει στην Τουρκία, όταν επιλύθηκε το «τεχνικό» πρόβλημα.
Yunan Siyasetçi Tzitzikostas'ten İzmir'de Provokasyon! Geldiği Gibi Geri Döndü
 


Αναφέρει συγκεκριμένα: «Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της Ελλάδας, οποίος ο οποίος έφτασε με φέριμποτ στην Σμύρνη, όταν λόγω ενός τεχνικού προβλήματος χρειάστηκε να περιμένει, άλλαξε γνώμη για την είσοδο του Τουρκία Οι αρχές της Ελλάδας το τελευταίο διάστημα προσφεύγουν σε παρόμοιες μεθόδους για να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία. Μετέβη στη Σμύρνη με το φέριμποτ.

Προφασιζόμενος ότι υποχρεώθηκε να περιμένει λόγω παρόμοιου ονόματος, επέστρεψε στη χώρα του. Σύμφωνα με δήλωση τουρκικών πηγών, κατά τον έλεγχο ταυτοτήτων των επιβατών και του Τζιτζικώστα στο τελωνείο της Σμύρνης, λόγω παρόμοιου ονόματος με κάποιον που είχε περιορισμό εισόδου στη χώρα, φιλοξενήθηκε για κάποιο διάστημα από τις τοπικές αρχές.

Κλείσιμο
Μετά την εξάλειψη του προβλήματος, του ανακοινώθηκε πως μπορεί να εισέλθει στη Σμύρνη και να συνεχίσει το πρόγραμμα του. Αλλά ο Τζιτζικώστας εκμεταλλευόμενος την καθυστέρηση, είπε στους αρμόδιους ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει στην Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα επέβαλε απαγόρευση εισόδου σε κάποιους Τούρκους πολίτες. Μεταξύ αυτών των ονομάτων περιλαμβάνονται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Διεύθυνσης Αποδήμων Τούρκων και ο πρώην γενικός διευθυντής του TRT Ιμπραήμ Ερέν» (μετάφραση : τοurkikanea.gr) αναφέρει το Haber Global.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερευνώνται οι συνθήκες θανάτου του 51χρονου με το αλυσοπρίονο - Το υπό εξέταση σενάριο

Απολύσεις, αλλαγές και πολιτικές παρεμβάσεις: Το νέο Twitter υπό τον Έλον Μασκ

Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Το καλό και το κακό σενάριο για Αθήνα και οι νέες βλέψεις της Άγκυρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης