Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν προετοιμάζουμε καμία εκκένωση» λένε οι αρχές του Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν προετοιμάζουμε καμία εκκένωση» λένε οι αρχές του Κιέβου

Υπεύθυνος του τμήματος Δημοτικής Ασφαλείας του Κιέβου διέψευσε τις πληροφορίες περί εκκένωσης - Παραδέχτηκε ωστόσο πως εξετάζονται σενάρια για κάθε περίπτωση, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών σημείων θέρμανσης στην πόλη

kievo_emporiko_kentro_vomvardismos_xr
Η κατάσταση στο Κίεβο είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και εκκένωση του πληθυσμού. Οι αρχές της πόλης κάνουν τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες των συνεχών επιθέσεων της Ρωσίας σε κρίσιμες υποδομές για τους κατοίκους της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αυτή ήταν η θέση που εξέφρασε η Κρατική Διοίκηση της πόλης του Κιέβου, μέσω δήλωσης του διευθυντή του Τμήματος Δημοτικής Ασφάλειας, Ρόμαν Τκατσούκ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που διαδίδονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι το Κίεβο σχεδιάζει εκκένωση.

Ο Τκατσούκ εξήγησε ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συστήματος πολιτικής άμυνας, η διοίκηση της πόλης αναγκάζεται να εξετάσει όλες τις πιθανές επιλογές δράσης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ειδικότερα, σε περίπτωση «πλήρους και μακροχρόνιας απουσίας της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και θερμότητας. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η προετοιμασία για διάφορα σενάρια εξέλιξης των γεγονότων αποτελεί ένα από τα στοιχεία της πολιτικής προστασίας» τόνισε..

«Το σύστημα πολιτικής προστασίας πρέπει να είναι έτοιμο για διάφορες επιλογές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ετοιμαζόμαστε τώρα για τη διενέργεια εκκένωσης. Για να αντιδράσουμε σωστά, πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο για όλες τις πιθανές περιπτώσεις», ξεκαθάρισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.

Επιπλέον, ανέφερε πως οι αρχές της πόλης «κάνουν τα πάντα για να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες των συνεχών επιθέσεων της Ρωσίας σε κρίσιμα αντικείμενα υποδομής για τους κατοίκους. Σε κάθε συνοικία του Κιέβου, θα προετοιμαστούν κατά μέσο όρο 100 σημεία θέρμανσης, τα οποία θα λειτουργούν σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων το χειμώνα. Τα σημεία αυτά είναι εξοπλισμένα με όλα τα απαραίτητα: θέρμανση, φωτισμό, μπάνια, τραπεζαρίες, χώρους ανάπαυσης, αποθήκες με ζεστά ρούχα και ζεστές κουβέρτες. Επιπλέον, τα σημεία θα είναι εξοπλισμένα με γεννήτριες έκτακτης ανάγκης και συσκευές θέρμανσης. Εάν χρειαστεί, το προσωπικό έκτακτης ανάγκης θα βρίσκεται σε κοντινή απόσταση».

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το Σάββατο, ότι η πόλη έχει αναπτύξει ένα απόθεμα καυσίμων ντίζελ, ηλεκτρικών γεννητριών, τροφίμων και πόσιμου νερού.

Ειδήσεις σήμερα:

H κακοκαιρία Eva επιμένει - Δείτε πώς μπήκε η καταιγίδα στην Αττική

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Μπαράζ» προσφυγών κατά του νέου πολεοδομικού σχεδίου για Μάτι, Νέα Μάκρη, Ραφήνα

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Επέστρεψε με κήρυγμα ο Λουπασάκης - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης